aeron vgrip hybrid

Magyar Rip Curl Wave Bajnokság - beszámoló

Horesz Table Top
Csík Berci - Forward

Augusztus 20-27-ig Rodosz szigete, Prassonisi Beach adott otthont az első magyar wave bajnokságnak. A három edzőnap után két nap alatt, igen jó szélben (25-35 csomó) zajlott le a verseny. Az első napon a kvalifikációk zajlottak, a legjobb hazai riderek mind tovább is jutottak az elődöntőbe, meglepetés nem született, hacsak nem Füli (Fülöp Bence) kiesését nem vesszük annak, aki a „Halálcsoportból” pottyant ki.
A nőknél Cholnoky Sasi szép high jump-okkal nyerte a versenyt Durmi (Kovásznay Nóra) előtt.

Másnap némi várakozás után elkezdődtek az elődöntők, az első csoportból meglepetésre kiesett az egyik legjobb rider, Csik Berci, aki a bemelegítés során szórta a nagyobbnál nagyobb Front loopokat. Őt a helyi menő, Bendi (Dattler Bendegúz) ütötte el a továbbjutástól fantasztikus wave ride-jaival. Mellette Horesz (Horányi-Névi András) magabiztosan menetelt be a döntőbe. A másik elődöntőben Rudi (Velényi Rudi) komplex „kűrjével” könnyen bebiztosította a helyét a fináléban. A fennmaradó egy helyre Amigo Dávid és Körte (Körtvélyesi Miki) vívott nagy csatát, végül hajszállal utóbbi jutott be a döntőbe.

A döntőben Horesz és Rudi óriási csatát vívott egymással, Horesz 3 front loopot is ugrott, Rudi meg gyönyörű hullámlovaglással kápráztatta el az ekkor már igen népes közönséget. Közben Körte backloop-jából másfél lett, Bendi pedig sérülése ellenére is szép meneteket produkált. Végül Horesz 1 ponttal legyőzte Rudit, a harmadik helyet Körte szerezte meg, míg Bendi 4. lett.

A bajnokság jó kezdeményezésnek tűnt, mind a versenyzők, mind a szervezők elégedettek voltak a versennyel, és már most a jövő évit szervezik…

 

rrd closeout 468

Cimkék

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:71100

Írd ide az ellenörző számot: