Birdland Kupa - máj.15-16. beszámoló

Nikl Andris
Ferenczy Tibor / Molnár Ákos

Az elmúlt hétvégén igencsak viharos körülmények között rendeztük meg első fordulónkat a Birdland Kupát Balatonfüreden.

Az időjárás előrejelzésből már szombat reggel láttuk, hogy igyekeznünk kell minél előbb futamokat rendezni, a versenyrendezőség ezért 4 futamot tervezett a Raceboard osztályoknak és 5 futamot a Formula osztálynak.

Az első rajtnál még csak 3-4 Beaufortos szél fújt, majd a futam közben kezdett erősödni, kiváló körülmények között lehetett versenyezni. A második futamban a 25 versenyzőből csak 11-en tudtak célba érni, a szél erőssége elérte 6 Beaufortot, a harmadik futamban már 7-es befújások is voltak, mentőmotorosaink folyamatos munkában voltak, hogy a versenyzőket épségben visszajuttassák a partra.

A harmadik futamban igencsak megcsappant a mezőny, hiszen 6 ember ért célba. A versenyrendezőség a biztonság megőrzése érdekében parton halasztást rendelt el. Minden osztályban egyértelmű volt a sorrend, csak Molnár Ákos szenvedett árboc törést, ezért sajnálatos módon nem tudta teljesíteni az első futamot, és kieső híján nem tudta kiejteni DNF-ét. Vasárnap már nem mentünk vízre, hiszen a szél erőssége meghaladta a 100km/h-t.

Az eredmények letölthetők innen >>

MSZSZ

Videó beszámoló a Szörftábor.hu jóvoltából

 

Neoprene kesztyű

Cimkék

RS:X    

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:45267

Írd ide az ellenörző számot: