Tricktionary III - Minden benne van!

Óriások küzdelme – Formula verseny a Velencei-tavon - beszámoló

Molnár Ákos az élen

Koszti G. és Molnár Á. harcban
Lazslaci
Simor Krisztián versenyben
Rajt
Tesztnap

A Fagor Magyarország támogatásával megrendezésre került az elmúlt hétvégén a 2009-es Formula Magyar Bajnokság újabb futama, ahol ismét egy szeles, meleg szeptemberi hétvégével, és eredményes versennyel gazdagodtunk.

A szombat reggeli megérkezés és kipakolás után az érkezők megcsodálhatták az új, 2010-es Fanatic deszkákat és North vitorlákat. Különösen nagy érdeklődés övezte az új Fanatic Shark deszkát, és a jövő trükk-fenegyerekeinek és manőver-szerelmeseinek titkos fegyverét, a 2010-es Fanatic Skate-et, melyből a 108 literes változat került bemutatásra.
Időközben a gyenge szél ellenére érkezett pár tesztelni vágyó szörfös is, azonban a szél egyelőre nem bizonyult partnernek, ezért a tesztelők a parton érdeklődtek, és vették figyelmesen szemügyre a 2010-es újdonságokat.

Aztán megérkezett a várva-várt fuvallat, délután négy óra körül már 10-15 csomós formula szél fújt a tó felett. 3 érvényes futam megrendezése után Molnár Ákos vezetett, de Koszti Gábor, a TandTSport csapatának új tagja, és Tóth Zalán folyamatosan harcolt Ákossal a első helyért. Lazsádi László, szintén a TandTSport csapat oszlopos tagja, sikeresen megszerezte a negyedik helyezést, hála – a versenyző elmondása szerint – „óriási méretű vitorlájának”, és tegyük hozzá, a sok éves rutinnak. Ez a nap is a Warp Formula 12.0 négyzetméteres vitorlák napja volt.

Sajnos a regisztrált versenyzők egy része a bizonytalan szél miatt elhagyta a verseny helyszinét, még délelőtt, ezért eredményük sem született ezen a napon.

Másnap reggelre a várva várt 10-15 csomós stabil szél megérkezett, ezért a versenyrendezőség 11 órakor elindította az első futamot. A 7 fős mezőny 100% North Sails Formula vitorlákat használt 12.3 és 10.0 négyzetméter között, a relatíve gyenge szél miatt, és a maximális sebesség elérése érdekében.
Végül 2 érvényes futamot sikerül rendezni a verseny második napján, amikor délután egykor a versenyrendezőség lezárta 5 futam alapján a versenyt, a gyengülő szél miatt.
Zöllner Viktor, a TandTSport csapat versenyzője hiába nyerte mindkét vasárnapi futamot, mégis csak az ötödik hely jutott neki összesítésben. Hasonló okokból, Pertóczy Balázs és Kerek Gábor az előző nap kihagyása miatt a hatodik-hetedig helyre kényszerültek!

A délután sem telt azért eseménytelenül, hiszen 15.00-kor megrendezésre került a Fagor gyerek pálya verseny. A gyenge szél miatt mindössze egy érvényes futam került megrendezésre, ahol ifj. Krizsa Ferkó óriási csatát vívott Simor Krisztián profi Bic osztály ifjúsági válogatott kerettag ellen. A küzdelem szoros volt, ám végül a rutin és a többéves tapasztalt megmutatkozott, és a futamot Simor Kriszián nyerte.

Ezúton köszönjük minden versenyzőnek a részvételt!

Külön köszönet a több éves támogatásért a Fagor Magyarországnak, a gyönyörű Petrocelli beachnek a helyszín és vendéglátás miatt, és természetesen a Magyar Szörf Szövetségnek a háttérmunkáért és a versenyrendezésért.

A verseny eredménye letölthető innen >>

Neoprene kesztyű

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:73952

Írd ide az ellenörző számot: