Szorftabor.hu Windsurf Magyar Bajnoki Forduló és a Kitesurf Országos Bajnokság futamain a Balatonon." />
RRD c80 RDM mast

Balaton Királyai 2009 beszámoló

Viharos szélben repesztettek a kite- és windszörfösök, a Szorftabor.hu Windsurf Magyar Bajnoki Forduló és a Kitesurf Országos Bajnokság futamain a Balatonon.

Már messziről látszott, hogy kitesurf ernyők és szörfdeszkák sorakoznak a siófoki Ezüstparton. A sportolók a szelet várva lelkesen, a felszereléseket összerakva iramodtak a vízre, kihasználva a remek sportolói időt.
Nem szakadt meg az öt éve tartó sikersorozat, ebben az évben is izgalmas versenyt tartottak június 20-án a Balatonon, ahol viharos szél fogadta a magyar elit versenyzőit.

Nem lehetett panaszuk a szélre

A megmérettetések sorát a Windsurf Szövetség Szörftabor.hu Kupája nyitotta, a Down Wind szlalom futammal, amely igazi ritkaság a hazai versenyzésben. Ebben a versenyágban nagy sebességgel, 50-60km/órás tempóban kerülték a bójákat a szörfösök.

Pályaversenyek, majd kitesurf futam

A windszörf futamokra 30 sportoló nevezett, majd szántotta a Balaton vízét az erős szélben. Ebben az évben kuriózumnak számított az is, hogy a versenyt a partról jól láthatóra tűzte ki a szövetség, így a szurkolótábor és érdeklődök közvetlen közelről izgulhatták végig hazánk legjobb vízi ridereinek futamait.
A versenyzők között ott voltak a legjobbak is: Gádorfalvi Áron, Pártos György, vagy az ifi Nikl András. Szurkolókban nem volt hiány, még ha a napsütötte idő el is maradt.

A pályaversenyek után a kitesurf futam jött. Színes ernyők borították be az amúgy is felhős égboltot, indult a kitesurf versenyzők megmérettetése. Tizenöt versenyző - köztük egy hölgy - szállt vízre a sportág leglátványosabb versenyágában, hogy megmutassa ki a legjobb freestyle kitesurfös.
Nem voltak könnyű helyzetben a bírók, akik a stílust, trükkök nehézségét, illetve a variációkat értékelték.
A riderek nagyon komoly, 5-10 méter magas freestyle ugrásokat adtak be.

A szombat délutáni versenyek során továbbra is maradtak a viharos széllökések, ez azonban kedvezett a Kitesurf Race Rodeo futam indulóinak is, akik mindent beleadtak, és nagy sebességgel, éles kanyarokkal kerülték a bójákat.

A versenyeken végig - a borongós idő ellenére - népes nézősereg csodálta a versenyzők trükkjeit a partról, és próbálta ki a Beach Party Oázis nyújtotta ingyenes sportlehetőségeket, mint például a szörf-szimulátort, vagy a strandröplabda pályát.

A teljes eredménylista letölthető excel formátumban innen >>

Kitesurf Magyar Bajnokság eredmények:

Kite Rodeó

1. Füredi Balázs
2. Kovács Krisztián
3. Póka László

Freestyle
Videó elemzés alatt.

Windsurf Magyar Bajnokság III. Forduló, Szörftábor.hu Kupa

RS-X női

1. Cholnoky Sára
2. Gilicze Noémi

RS-X férfi

1. Gádorfalvi Áron
2. Erdélyi István
3. Szalay Zoltán

Rb Junior

1. Nikl András
2. Bartha Tamás
3. Simor Krisztián

Rb Classic

1. Szontágh András
2. Gádorfalvi Károly
3. Papp Zoltán

Formula

1. Dr. Molnár Ákos
2. Pártos György
3. Zöllner Viktor

Sport

1. Türkössy Zsolt

 

shallow rider 468x120

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:43616

Írd ide az ellenörző számot: