Surfbeach megnyitó beszámoló

Május 30-31. között sikeresen lezajlott az V. Szörf Fesztivál a Balaton partján. Az elmúlt évek jó időjárása után sajnos a levegő és a víz hőmérséklete idén nem kedvezett a vízes sportokkal ismerkedők számára.

A szombati szélcsendesebb, de esős nap után egy szeles de naposabb vasárnap következett, így a szörf versenyek is sikeresen megrendezésre kerültek.

A szombati napon a strandröplabda bajnokságé volt a fő szerep és sikerült az a csúcskisérlet is, amely során egy 100m-es hosszúságú zsinóron felszerelt 16m2-es ernyővel kiteoztunk (normál zsinór hosszúság 20-24m általában).

Vasárnap az egyre jobban megerősödő szélben több tucat kite- és windszörfös bemutatózott a nézőknek míg a szörf versenyek zajlottak.

A Szörf Fesztivál ugyan befejeződött, de az igazi szezon még csak most kezdődik el, szeptember közepéig tehát minden nap várja a rendező Kiteline Sport Egyesület a szörfözés, strandröplabdázás vagy kajakozás iránt érdeklődőket a siófoki Surfbeachen, ahol akár sátrazva vagy lakókocsiban az egész nyarat el lehet tölteni www.surfbeach.hu www.surfcamping.hu.

A rendezvény támogatói: O'neill, Red Bull, Siófok Város Önkormányzata

Rekord kísérlet:

Segítők: Sáfián Lajos (szellemi szerző is), Borlay László és Jani Zsolt

Pilóta: Duska Zaránd

Felszerelés: 16m2 Naish Shockwave ernyő 100m zsinórral és egy hullámlovagló deszka (normal zsinórzat 20-25méter között van általában)

O'neill Szörf Kupa (Magyar Szörf Szövettség rendezésében) és más sport eredmények: - Letölthetők excel formátumban, kattints ide >>

Fotók: Horányi-Névy András és Pálmai Krisztián


 

rrd closeout 468

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:67895

Írd ide az ellenörző számot: