Fagor Gárdony Classic 2009 május 1.-3.

Speed verseny

Molnár Ákos speedel

Áron kölcsömcuccal

Szlalom rajt

Szlalom rajt után

Üldözéses jelenet

Bódi Fruzsi

Nikl Andris

Vincze Márk

Miért Gárdony Classic? Talán azért mert már közel egy évtizede mindig ezen a helyen nyitja meg a szezont a szörf szövetség. Klasszikus versennyé vált, csak úgy, mint a Hawaii ridereknek Hookipán az Aloha Classic. Persze itt nincsenek helikopterek, árbocmagasságú hullámok, stb..

Számos tekintetben viszont sokkal többet nyújt ez a verseny. Az Aloha Classicon nincs verseny külön a lelkes fiatal szörfösöknek, nincs tesztelési lehetõség (North Sails, F2, Fanatic, Ion), és talán a családias, baráti légkör is hiányzik.

Szerencsére a hétvégén nem csak a baráti légkör, hanem a szél is jelen volt a versenyen. A legszelesebb napon, pénteken az amatõrök és profik egyaránt speed és szlalom kategóriában küzdöttek egymással.

A szlalom futam kezdetéig, egészen délután 4 óráig mértük a sebességet. A gyorshajtásért itt kitüntetés járt, ezért aki tehette, összeszorított foggal, túlvitorlázva szaggatta a hullámokat, hogy minden forduló után még nagyobb számot láthasson a karóra helyére tett GPS kijelzõjén.

A versenyen négy külön kategóriában osztottak díjakat a rendezõk:

A leggyorsabb hölgy Cholnoky Sára (HUN 119) lett, 46.9 km/h-s sebességgel szabdalta a hullámokat. A juniorok között Tóth Etre 43.1 km/h-s max sebességget ért el, az amatõrök közül 55,5 km/h-s eredményével Csikász Lajos aratta le a babérokat, a leggyorsabb szörfös pedig fia apja, (a fa nem nõ messze az almájától) Tóth Etre lett 62,2 km/h-s végsebességgel. Gratulálunk nekik!

Örömteli hír, hogy a szlalom újra reneszánszát éli! Délután 4 órától stabilabbá vált a szél, ideálisak lettek a körülmények a szlalom futamok megkezdéséhez. A négy szlalom futamon összesen 12 versenyzõ állt rajthoz! A versenyben a világranglista 16.-ik helyén álló Gádorfalvi Áron is indult, aki egy korábbi interjújában már említette, hogy a jövõben máshol is kipróbálja magát, elmegy az élvezet irányába. Nos, úgy tûnik jó döntés volt, hiszen a verhetetlennek tûnõ Koszti Gábor mögött második lett a versenyen. Kezdetnek nem rossz. Koszti Gábor, aki eme cikk megírása alatt a Fertõ tavon megrendezett PWA világkupán versenyez a világ legjobbjaival, a gárdonyi szlalom versenyen négy elsõ helyével egyszerûen verhetetlennek tûnt. A harmadik helyet a speed-nyertes Tóth Etre szerezte meg, letaszítva ezzel a szlalom-szakember, technikai Guru Pártos Gyurmót, aki jelenleg szintén a világkupán edzi magát a hazai versenyekre :)

Szombaton már gyengébb szél fújt, ezen a napon került sor a Junior versenyek megrendezésére. A versenyzõk között felbukkant egy fiatal hölgy is Bódi Fruzsina személyében, aki élete elsõ versenyén ügyesen helytállt a fiúk között. Talán nem meglepetés, hogy a versenyt a tavalyi junior bajnok Nikl Andris nyerte, viszont érdekes, hogy egyik futamelsõséget sem engedte ki a kezei közül.

A vasárnapi szélcsend miatt a díjkiosztót május 21, 19:00-ra halasztottuk, melynek helyszíne a Lövõház u. 16. sz. alatti TandTsport bolt, a mammut bevásárlóközpont mellett.

Köszönetet mondunk mindenkinek, aki eljött a rendezvényre, de külön köszönet a Fagor Hungáriának, nélkülük ez a rendezvény nem jöhetett volna létre!

Köszönet a Magyar Szörf Szövetségnek is a verseny lebonyolításában nyújtott segítségéért.

Eredmények:

- Fagor Junior verseny - 2009.05.02.
- Fagor Speed bajnokság 1. forduló - 2009.05.01.
- Szlalom bajnokság 1. forduló - 2009.05.01.

Matto

Neoprene kesztyű

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:48176

Írd ide az ellenörző számot: