aeron vgrip hybrid

Cikkek / Friss hírek

Hazai pályán Angulo a legjobb

Angulo - Aerial OH

Angulo & Kevin Pr. Aerial OH

Kauli Seadi Goiter

Angulo Aerial

Marcilio Browne - Cutback

Kevin Pritchard

Angulo

Kauli Goiter

Ross Williams - Aerial

Marcilio Browne - Aerial

Az idõsebb és a fiatalabb generáció látványos összecsapásának lehetett szemtanúja a legendás Ponta Preta partján összegyûlt nézõsereg. A PWA idén harmadik alkalommal rendezett itt versenyt és eddig mindegyik esemény vastag betûkkel került bele a szörfös krónikákba.

A Zöldfoki-szigeteken megrendezett versenyek rövid történelme alatt eddig összesen két embernek sikerült elsõ, vagy második helyezést megszerezni ezen helyszínen. Nagy meglepetés most sem történt, de Josh Angulo (= a nagy öreg) és Kauli Seadi (= a fiatalabb) között ezúttal is igen szoros volt a verseny.

Az elsõ forduló után (single elimination) Kauli Seadi állt a legjobb helyen, mögötte közvetlenül Josh Angulo, a második, majd az egyik legkonzisztensebb ex-világbajnok (wave 2006) szörfös Kevin Pritchard a harmadik, és a versenyzésbe újra visszatérõ Francisco Goya (szintén ex wave világbajnok- 2000) a negyedik helyen.

A double elimination során a verseny résztvevõi esélyt kapnak a helyezésük javítására, mindenki ott száll be a küzdelembe, ahol az elsõ körben kiejtették. Néhány nap szünet után újra jó irányból fújt rá a szél a tökéletes hullámokra, már kora reggel vízre is szálltak a versenyzõk.

A második körben Francisco Porcella, Camille Juban, Marcilio Browne, Thomas Traversa, Boujmaa Guilloul és Ross Williams javítottak a szombaton elért helyezésükön, miközben a double elimination során sok esélyesnek tartott szörfös hamar kiszállt a versenybõl; Levi Siver, Jason Polakow és Robby Swift nem tudták felvenni a többiek által diktált lendületet. Ross Williams neve itt meglepetés lehet, õt eddig inkább szlalom versenyekhez kötöttük, tavaly például csak egy hellyel csúszott le a dobogóról. Úgy látszik õ is egy igazi all-rounder, 6. hely Cabo Verdén, nem is hangzik olyan rosszul..

A tapasztalt öregfiúknak leginkább talán Marcilio Browne-tõl kell tartaniuk, a double eliminationban bemutatott bravúros menetelése legalábbis mindenképpen figyelemreméltó, csakúgy mint a versenyen elért 4. helyezése! A 2007-es freestyle világbajnok, illetve tavalyi 2. helyezett, kedvenc sportágában is (ami nem a freestyle) nagyot tudott ütni: 19 évesen, a nála kétszer annyi idõs ex-világbajnok Francisco Goyát kényelmesen kiütötte az elsõ körben megszerzett 4. helyérõl, egyedül Kevin Pritchard tudta csak õt megállítani.

Ami a folytatást illeti? A hely legnagyobb ismerõje, a házigazda Josh Angulo természetesen nem engedte át Pritchardnak 2. helyet, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy arra õ maga sem tartott rá igényt. Ezt a címet a wave szörfösök új generációjának zászlóvivõjeként ismert Kauli Seadi-nak szánta. Ehhez viszont kétszer is meg kellett bosszulnia azt, hogy az elsõ körben kiejtették.

Az utolsó két heat részletesen, csak hogy lássuk pontosan, nem volt könnyû dolga..:

16:42 Angulo és Seadi a vízen

16:45 Angulo talált magának egy masszívabb hullámot, és egy fenomenális, lenyûgözõ (stb..) hullámlovaglást láthat tõle a nagyérdemû.

16:48 Seadi is munkába fogott egy hullámot. Látványos, de nem éri el Angulo színvonalát

16.51 Angulo-t elesett egy nagy hullámban. Eljött Seadi ideje, hogy elõnyhöz jusson

16:56 Miközben Seadi hullámra vadászik, addig Angulo megkapja a cuccát és újra nekivág. Gyors visszatérés..

17:00 Seadi néhány szép bottom turn után ugrik egy tökéletes goitert. A közönségnek tetszett. Angulo már a hullámoknál. 17:09 - A heat véget ért

17:13 ----------------------> A heat nyertese Angulo. Eddig 1:1 az állás, az elsõ helyért valakinek még egyszer gyõzni kell..


17:25 A döntõ futam elkezdõdött. Seadi a sziklákon, Angulo már a hullámon, két nagy aeriallal növeli a pontszámait.


17:32 Angulo elesett egy floater-landolás közben, a cuccot elmosta a hullám. Seadi várja az ideális hullámokat.


17:42 Angulo megint elesett, sziklát fogott a cucca.. Seadi hasznot húz a helyzetbõl, gyûjti a pontokat a hullámon. Angulonak már csak egy hulláma van, de az nagyon szép. Seadinak két kisebb pontszámú hullámlovaglása van.


17:50 Seadi egy tökéletes goiterrel tesz pontot a heat végére. A döntés nehéznek ígérkezik!


18:20 - Angolot hirdetik ki gyõztesnek.

2. hely - Kauli Seadi
3. hely - Kevin Pritchard
4. hely Marcilio Browne

A vízen a két rider teljesen más stílusban gyûjtötte a pontszámokat: Kauli radikális, robbanékony, Angulo határozott és kifinomult stílusban szörfözött. Ezúttal az idõsebb generáció vitte a prímet, de mint láthatjuk, egy hajszálon múlt..

___ad_zone_4___

Nézd meg a Double Eliminationról készült videót!

Matto

PS: Ricardo Campello 15., Victor Fernandez 17. lett a versenyen. Nekik most nem jött össze..?

Az esemény honlapja: https://www.caboverdeworldcup.com/

Fotók: Bogo/Sieplywa.pl & PWA

A single és double elimination táblái >>

Neoprene kesztyű

Cimkék

Marcilio Browne     PWA     wave     Zöldfoki-szigetek    

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:88444

Írd ide az ellenörző számot: