Beszámoló az olimpiáról

Siklás a ködben

Törött latnik és camberek

Esős szünet

Dido

Rossz látási viszonyok

Verseny után

A magyar szörf történetében ez volt az eddigi legeredményesebb olimpia. Detre Diána 22., Gádorfalvi Áron a 19. helyen zárta a rendkívül nehéz 9 napos versengést.

A várakozásoknak megfelelően a helyszín sajátosságai tették rendkívül nehézzé a versenyt. Hihetetlenül erős áramlás, gyenge, kiszámíthatatlan szél, a pályán néhol felbukkanó zöld moszatréteg... stb, így nemcsak fizikálisan, de idegileg is nagyon nehéz volt végigcsinálni ezt a regattát.
 
A 11 futam során 3 pihenőnapot terveztek be a rendezők, de az időjárás megviccelt mindenkit és végül csak 1 pihenő napot kaptak a szörfösök. Tipikusan gyenge szélre készült mindenki az olimpia előtt.

Az első pár nap ez be is jött, de aztán a 6., 7. futamra hirtelen borult a papírforma. Embertelen körülmények között kellett szörfözniük a versenyzőknek, a 20-30 csomós szél és a 2m-es hullámok még nem is lett volna akkora probléma, de folyamatosan szakadó eső, és köd a látótávolságot kb. 50-100m-re leszűkítette.  Többen elvesztették a tájékozódó képesésségüket a pályán.
 
Sajnos ez a nap Diának sem kedvezett. Áron viszont annál eredményesebben tapogatózott a sötétben.
Az első napokban Áronnak igen sok problémája akadta a felszerelésével. 3 nap alatt 3 latnija törött el.

Aztán visszatért az időjárás a normális kerékvágásba és jöttek a meleg, fülledt, gyenge szeles napok, az erős áramlással, ami Diának jól jött, mert így kicsit feljebb tudta dolgozni magát a listán. Áron is hatalmas csatákat vívott az utolsó futamokon.

Mindkét szörfösünk kicsivel jobb eredményre volt hivatott, de most ez még bennük maradt. Remélhetőleg a következő olimpiára minden összejön és meg lesz az a várva várt eredmény, amivel mindketten elégedettek lehetnek, de szomorkodásra, szégyenkezésre semmi ok, hiszen szörföseink történelmet írtak.

A jövővel kapcsolatban az világosan látható, hogy az előttünk végző csapatok közel tízszeres költségvetéssel dolgoznak. Így nagy feladat vár a szövetségre és az egész sportvezetésre, hogy eredményesek lehessünk 2012-ben.

UL

shallow rider 468x120

Cimkék

Detre Diána     Gádorfalvi Áron     Olimpia     RS:X    

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:66514

Írd ide az ellenörző számot: