RRD c80 RDM mast

WDP és Balaton Királyai beszámoló

Vincze Peti - Flaka

Blind Rider - Swich Chachoo

Rocco - Spock

Dunky - Volcan

Blind Rider - Puneta

Rocco - Grubby

Éhes Szörfösök
Blind Rider + és az elsõ
WDP résztvevõ Egyiptomból

Vincze Peti - spock

július 4-5-6

Ahogy már megszokhattuk, a Balaton Királyain idén is fújt az erõs ÉNY-i szél, és még napsütéshez is volt szerencsénk. A szeles elõrejelzésre felbuzdulva már pénteken összegyûltek a vízen a szörfösök, hogy a kamerák elõtt megmutassák, mit is tudnak.

Mind a kitesurf, mind a windsurf kategóriában eredményes freestyle forduló került megrendezésre. A windszörfösök nagyobb hullámok között mutatták meg mennyit fejlõdtek a tavalyi versenyek óta. A tudásszint emelkedése folyamatosan követhetõ, nemsokára mindenki szemtanúja lehet a versenyen látottaknak, hiszen napok kérdése és beindul a 2008.-as Freestyle Magyar Bajnokság és Heavy Tools Windependent Days versenysorozat elsõ futamának közönségszavazása.

A kiteszörfösök és a windszörfösök is külön pályán versenyeztek. Az idõjárás nem csak a windszörfösöknek kedvezett, többször láthatott (és fog is látni) a nagyérdemû 10 méteres ugrásokat, a part közvetlen közelében eldobott manõvereket.

Szombat reggel aztán érkezet a windsurf szövetség égisze alatt a windsurfösök pályaversenyzõi, hogy hét kategóriában mérjék össze erõiket, pontokat gyûjtve a magyar bajnokság megnyeréséhez. Szombat, napsütés, szél - „szokásos körülmények a Balaton Királyain” – és egész napos windsurf verseny adta a rendezvény színe javát. Bár a szél egy fokkal gyengébben fújt mint pénteken, a kite-osok így is beborították az eget a színes ernyõikkel.. A surfös rendezvény elengedhetetlen velejárója az esti nagy party-zás, mely szokás szerint ismét a Siófoki Beach House-on zajlott.
Immár a kite ban hetedik éve szereplõ Red Bull és Bols Vodka idén s gondoskodott hogy a versenyzõk, és rendezõk jól érezzék magukat. Természetesen a péntek – szombat esti bulik is a Palm Bols Vokda Beach – en és a Bols vodka, Red Bull os fedélzeti karaoki bárban zajlottak.
Vasárnap aztán kánikula szélcsend, ébredezõ sportolókkal kezdõdött a záró nap.
A wakeskate-esek napja jött el hiszen õk a sima vizet és a szélcsendes idõt kedvelik.
Be is állították az erre a célra készített kickert és profi slidert, majd kezdetét vette a wakeskate jam section. Két mobil winch kábel gép húzta a versenyzõket, hogy bemutassák trükkjeiket.
A wakesurf-ösök is végül a winch kábel gépet választották a csúszásra, hiszen a motorcsónak meghibásodása miatt nem tudták meglovagolni a farhullámokat.
A 3 napra nyújtott verseny sorozaton több mint 50 versenyzõ, és több száz sportoló, nézõ találta meg a számára legkedvezõbb sportolási, illetve kikapcsolódási lehetõséget. A rendezvény sikerességét nagyban segítette a Red Bull, Bols Vodka, Oakley, és a Neckermann utazási iroda.

Eredmények:

Winch WakeSkate contest
1. Szaploncai Mátyás
2. Juhász Péter
3. Volter András – Szakál Gábor

Kite surf OB 2008
Videó elemzés alapján késõbb értékelve

Windsurf Bajnoki forduló

RSX Nõi
1. Detre Diána
2. Cholnoky Sára
3. Csanády Szilivia

RSX Férfi

1. Varga Gábor
2. György Ádám
3. Erdélyi István

RB Junior
1. Mikl András
2. Bartha Tamás
3. Tóth Etre

Slalom
1. Molnár Ákos
2. Koszti Gábor
3. Varga Gábor

Raceboard Classic
1. Szontágh András
2. Papp Zoltán
3. Gádorfalvi Károly

Nyílt
1. Pártos György
2. Molnár Ákos
3. Zöllner Viktor

Sport
1. Nagy Pál levente
2. Törkössy Zyolt
3. Körtvélyesi István

A Windependent Days futamok fõtámogatója a Heavy Tools

Külön köszönet a www.szorftabor.hu -nak a windszörfösök videózásért és a rendezésben való segítségért, valamint a www.kitesurf.hu -nak a kiteszörfösök versenyének rendezésében nyújtott segítségért.

A Balaton Királyai verseny fõszervezõje a www.kitesurf.hu - Magyar Kite és Extrémsport Egyesület

Kitesurf oktatás, felszerelés, külföldi kite táborok
www.kitesurf.hu 0670-2924530 info@kitesurf.hu

Surf/hullámlovaglás Budapest Margitsziget Palatinusz Strand Hullám medence
Oktatás, edzés, táborok, felszerelés
www.surfer.hu 0670-2924530 info@surfer.hu

shallow rider 468x120

Cimkék

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:43115

Írd ide az ellenörző számot: