RRD c80 RDM mast

Balatongyörök - Szlalom / formula verseny beszámoló

Gyurmó és Stepanek Jan
Slalom verseny - bója
Hun-90 Koszit G.
Versenyben
Lazslaci - jibe
Gyurmó

A hét végén zajlott le a Formula és Szlalom Super Cup Balatongyörökön, mely egyben a Magyar Bajnokság első megmérettetése volt mindkét osztályban. Fantasztikus szélben, 8 Szlalom és 6 Formula futam után a szlovén Stojan Vidakovic (Startboard/Severne) Szlalomban, a cseh Milan Kir (Starboard/Severne) pedig Formulában nyerte meg a Super Cup Magyarországi versenyét. A Formula és Szlalom Magyar Bajnokságot pedig rendkívül szoros küzdelem után mindkét osztályban Pártos Gyurmó (Starboard/North Sails) vezeti.

Ötödik alkalommal került megrendezésre a Windsurfing Super Cup nemzetközi versenysorozatnak egyetlen hazai versenye Balatongyörökön. A már legendássá váló helyszín ismét nem okozott csalódást a hat nemzet versenyzőit felsorakoztató mezőnynek. A györöki versenyek öt éves történetének során egyetlen verseny sem volt, amikor 30 csomó fölötti szélben nem mérettettek volna meg a versenyzők, így Közép-Európa legnépszerűbb versenyévé vált napjainkra

Az első versenynapon 8 szlalom futamra került sor. A 23 csomós alap szélben 7,8 és 6,8 közötti méretek voltak a jellemzőek, ami mutatja, hogy túlvitorlázottság nélkül nem lehetnek igazán gyorsak a versenyzők. A Super Cupban a slovén Stojan Vidakovic nyert már nem először a legjobb magyar pedig Koszti Gabi (Starboard/Naish Sails)volt a 4. helyen végezve, néhány igazán kiugró eredmény mellett egy futam győzelemmel.

Ebben a szezonban két szlalom kupa versenyre már sor került itthon, melyek remek felkészülést biztosítottak a Szlalom Magyar Bajnokság versenyeire. A Gárdonyi kupát Koszti Gabi, míg a Siófoki kupát Gyurmó nyerte. A Magyar Szlalom Bajnokság györöki első fordulójának hihetetlen szoros küzdelmét jelzi, hogy 8 futam után is a három(!!!) legjobb versenyző azonos pontszámmal rendelkezett! Az első helyet az döntötte el, hogy mely versenyzőnek vannak a legjobb kieső eredményei. Gyurmónak egy érvénytelen futama mellett egy 4. helye volt, míg Gabinak és Glofák Olivérnek (F2/North Sails) két-két érvénytelen futama volt, így az első hely a holtverseny szabály első szintjén eldőlt Gyurmó javára. További azonosság miatt Gabi és Olivér között az döntött, hogy kinek van több első helyezése. Mivel Gabinak három, Olinak pedig két futamgyőzelme volt, a Magyar Szlalom Bajnokság első három helyezettjének sorrendje az első verseny után Pártos Gyurmó (Starboard/North Sails), Koszti Gabi (Starboard/Naish Sails), Glofák Oli (F2/North Sails) lett.

A Formula versenyen is kitett magáért a szél. A második és harmadik versenynapon 10-25 csomó között minden szélben megmérettettek a versenyzők. A Formula Super Cupot szintén nem először a cseh Milan Kir nyerte. A magyarok közül a legjobb helyezést Zöllner Vektor (F2/North Sails) érte el a 8. helyen zárva a Super Cup versenyeit. Vektor Gabihoz hasonlóan kiemelkedő futam eredményt is produkált, amikor a második futamban 2. helyezést ért el!

A Formula Magyar Bajnokság első versenyén az első helyen Gyurmó (Starboard/North Sails) végzett, 2 ponttal megelőzve Vektort (F2/North Sails) és Molnár Ákost (Starboard/North Sails), akik azonos pontszámmal végeztek a második helyen, de a jobb kiesője miatt Vektor lett a második, Ákos Pedig a harmadik. A szoros küzdelemben a 4. futam rajtjánál egy ütközésre is sor került Vektor és Ákos között, melynek igazságát óvástárgyaláson döntötte el a zsűri Vektor javára.

A Formula és Szlalom Magyar Bajnokságban ezzel még nem dőlt el semmi, mert a Formula Magyar Bajnokságban július végén, a horvátországi Viganjban lesz a következő és egyben utolsó forduló, míg a Szlalom Magyar Bajnokságban a viganji verseny mellett a hazai fordulók is alakíthatják a Magyar Bajnokság végeredményét. A szabályok változatlanok az elkövetkező nemzetközi versenyekre is. Minden egyes futameredmény beszámításra kerül a Magyar Bajnokságba a külföldi versenyzők figyelembevétele nélkül, majd a futamok számának 25%-át kiejtik a versenyzők. Ezek a futamok a versenyző legrosszabb futameredményeit tartalmazzák.

Az eredmények letölthetők Excel formátumban >>

Nézd meg a versenyről készült videót!

PGY

shallow rider 468x120

Cimkék

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:83399

Írd ide az ellenörző számot: