FDG - MKB Szörf OB beszámoló

Formula 10 csomóban
Rádóczy Barna
Gyömrei Ádám
Barna | Gyömi | Horesz
Gyömrei Ádám
A zsûri
A zsûri
A zsûri
A zsûri egyik legfontosabb tagja
Szombat esti láz
Takácsy Balázs - Péntek éjjel
Matto - Péntek éjjel

Szünet nélkül, folyamatosan pörögtek az események hétvégén a Fundango-MKB Szörf országos bajnokságon. Míg az olimpiai RS:X osztályban és formulában szinte reggeltõl késõ délutánig vízen voltak a szörfösök, addig a kiteosok laza sikló szélben próbálták felállítani hétvégi sebességi rekordot. Ezalatt a parton vérre menõ strandröplabda bajnokság zajlott, a derékig erõ vízben pedig elvesztett GPS keresés (ebben a számban sajnos eredmény híján nem avattunk bajnokot), majd közvetlenül a naplemente elõtt gyengeszeles freestyle futamra került sor.

A windsurf olimpiai osztály végeredményét illetõen nem született nagy meglepetés, Gádorfalvi Áron és Detre Dido hozták a formájukat és megszerezték az elsõ helyet. Meglepetés viszont, hogy Varga Gábor két futamban is legyõzte Áront, akit évek óta nem taszított le eddig senki az elsõ helyrõl. A nõknél is történt hasonló meglepetés, Cholnoky Sára egy futamban legyõzte Detre Dianát, összesítésben pedig a 2. helyet szerezte meg, ami azt tükrözi, hogy amellett hogy szerencsére nõ a mezõny, az "újoncok" egyre jobban szorongatják a mindig stabilan az élen álló két versenyzõt.

A Raceboard osztályoknak 7 futam alapján sikerült eredményt hirdetni, a nyílt osztálynak pedig határeset szélben (10-12 csomó) 3 futamot sikerült rendezni. A gyenge szél miatt kicsit átrendezõdött az élboly, Glofák Olivér például szokatlan módon a dobogóra sem került fel.

A freestyle versenyre a résztvevõk már péntek éjjel elkezdték a gyakorlást, amikor egy erõs viharnak köszönhetõen a leglátványosabb freestyle trükköket is lehetett gyakorolni. Szombat reggelre a várakozásokkal ellentétben sajnos jelentõsen legyengült a szél, így erõs szeles freestyle versenyre nem kerülhetett sor. A naplementében, közvetlenül a part elõtt lezajlott gyenge szeles vitorlapörgetõ verseny viszont kárpótolt mindenért. Sok érdeklõdõ gyûlt össze a parton, a nagy számú zsûri izgatottan figyelte a küzdelmet. A versenyzõk hozták az elmúlt évek során betanult és bevezetett összes gyengeszeles freestyle trükköt.

A verseny végén mindent vagy semmit alapon Rádóczy Barna (Bubu-F2/North) még a Nero-t is bepróbálta néhányszor, sajnos sikertelenül, de végig stabilan és kis deszkával (!) versenyzett, a közönség szavazata szerint a 4. helyet érdemelte ki magának. A magabiztosan és lazán versenyzõ Horányi-Névy András (Horesz, Blindrider - Naish) útja egyenes volt a döntõig, a zsûri viszont itt csak a 3. helyet ítélte meg neki. Vetõ Marci (Mr.Sisha-Mistral/Ezzy) sokat kockáztatott, a döntõben újra megpróbálta az egyik korábbi heatben majdnem végzetes (legalábbis a lehetséges utódokra nézve) balesettel végzõdõ manõverét, melyet a döntõben sikeresen és látványosan befejezett; ezt nagyra értékelte a közönség, s ezzel megszerezte magának a 2. helyet. Gyömrei Ádám (NP/Starboard) egy korábbi heatben gyengébbnek bizonyult mint Horesz, a döntõben viszont a zsûri õt hozta ki elsõnek, mert szépen mosolygott és minden manõver alatt vidáman integetett a közönségnek:)
 

Horesz

Röpi

A versenyek alatt a strandröplabda pályán négy fõs csapatokban bonyolították a küzdelmeket, melyen végül a Surfbeach csapata diadalmaskodott.

A szegény versenyzõk és a nézõk a mozgalmas nap után este sem pihenhettek, rengeteg mennyiségû Red Bullt és Bols Vodkát kellett elfogyasztaniuk, ráadásul mindezt fülsüketítõ zenei aláfestés kíséretében, mely folyamatos ritmikus, gyakran szabálytalan mozgásra kényszerítette õket.

Windsurf versenyek:

RS-X nõi:

1. Detre Dia

2. Cholnoky Sára

3. Vértesy Mónika

RS-x férfi:

1. Gádorfalvi Áron

2. Varga Gábor

3. Erdélyi István

RB utánpótlás:

1. Kósa Dani

2. Gilicze Noémi

3. Nagy Kinga

RB Classic:

1. Körtvélyesi Miklós

2. Kósa Dani

3. Szontagh András

Nyílt

1. dr. Molnár Ákos

2. Ferenczy Tibor

3. Varga Attila

Sport

1. Gilicze Tamás

2. Boér Ágnes

3. Ferenczy Irene

Freestyle:

1. Gyömrei Ádám

2. Vetõ Márton

3. Horányi-Névy András

A teljes elimination tábla letöltése: klikk ide

Kitesurf Speed Verseny

1. Szeker Daniel

2. Sáfián Lajos

3. Duska Zaránd

Strandröplabda Kupa

Elsõ helyezett: Sáfián Lajos, Duska Várkony, Duska Zaránd, Csaba Péter

Képek az éjszakai szörfözésrõl >>

Matto

Fotók: Surfbeach

rrd closeout 468

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:35285

Írd ide az ellenörző számot: