RRD dupla - tripla bag

Balaton Királyai - Beszámoló

Díjazottak - Nyílt osztály

Vincze Péter - Volcan

Dobozy Dániel - Gecko

Marton András

Andris + Barna waiting 4 wind


2006. július 15-16.-án Siófok Ezüstpart adott otthont a Balaton Királyai 2006 rendezvénynek mely Magyarországon először összehozta a három legnevesebb vízi extrémsportot a KiteSurf-öt, a WindSurf-öt, és a WakeBoard-ot. A időjárás ismét kedvezett a rendezvényt szervező kitesurf.hu csapatnak, hiszen két napig 28 fokos melegben, napsütésben fújt az erős szél. A Balaton legrangosabb versenyként emlegetett Balaton Királyai keretén belül rendezik a Sportági Szövetségek a Kitesurf Magyar Bajnokságot és a WindSurf Magyar bajnoki fordulót. A WakeBoard versenynek két új ágát hirdették a szervezők a WakeSkate Rodeót és a WakeSurf versenyt, mely szintén egyedülálló versenyszám. A három sportágban több mint 100 versenyző jött el hogy összemérje tudását és megmérkőzzön a Balaton Királya címért.

A WakeBoard kifejezetten a szélmentes sima vizet szereti ezért a rendezők az erős szeles időjárás miatt a futamokat halasztották. Annál nagyobb volt a siker a KiteSurf és a WindSurf futamokon. KiteSurf Magyar bajnokság keretén belül rendezték a Freestyle kategóriát és a BestStyle-t, azaz a legszebb stílust is pontozták idén. A hétvégén 21 induló közül választotta ki az 5 tagú zsűri a legjobb 6-ot akik Szuper Jam formában mérkőztek meg a fináléban. Több mint 500 néző és 300 sportbarát láthatta Magyarország legjobb kite-osait repkedni a levegőben, freestyle trükköket bemutatva. A döntőbe nem jutott versenyzők között értékelték a FunStyle kategóriát, mely szintén egy új kategória volt a Magyar Kite versenyek között.

A Windsurf Szövetség által rendezett Magyar bajnoki futamon 8 kategóriában indították a futamokat. Több év után idén másodszorra sikerült szlalom futamot rendezni, és dübörögtek a formula osztályok is. Bár a szövetség gyenge szeles freestyle futam megrendezésére számított, az erős szélnek köszönhetően idén sikerült hazánkban is erős szeles freestyle futamot tartani.

A Balaton Királyai rendezvényhez tartozik a minden évben sikeres JamBoree, mely a strandon, zenés bulis találkozó a sportágak, és a sportolók között.

Itt a nézők és a turisták is találkozhatnak közvetlen közelről a Magyar Szörf sztárokkal, akár egy autógramm erejéig is.

A Bols Vodka és a Red Bull jóvoltából energiából és jókedvből sem volt hiány a hétvége alatt. Idén sem maradhatott el a mindig is közkedvelt Red Bull – Bols Vodka Surf Party, mely idén a Siófoki Pub Daddy-ben kapott helyett. A Helly Hansen divatbemutatóval és show-al tarkított bulin avatták a Kitesurf sportág legjobb versenyzőit és itt sorsolták az ajándékok egy részét is.

Mind a három sportágban a versenyek mellé állt forgalmazók felajánlottak 100 ezer Ft értékben sportszer ajándékokat melyet a nevezett versenyzők között sorsoltak minden sportágban. A Kite-osok között a kiterider.hu által felajánlott Cabrinha kite deszkát sorsolták, a Windsurferek között a Surfstation által felajánlott HiFly windsurf rigget, míg a wakeshop.hu egy Liquid Force WakeSkate-et ajánlott fel kisorsolásra.

A verseny színvonalát növelte hogy idén a verseny mellé állt Helly Hansen 600 ezer Ft.-ban ajánlott fel ajándékokat a helyezettek között,

Balaton Királyai 2006
hivatalos végeredmények:

WindSurf Magyar Bajnoki Forduló 2006. - A TELJES EREDMÉNYLISTA MEGTEKINTÉSE

FreeStyle

Marton András
Honnung Péter
Dobozy Dániel

RSX Férfi

Varga Gábor
Zölner Viktor
György Ádám

RSX Női

Vértesy Mónika
Detre Diána

Nyílt

Glofák Olivér
Pártos György
Dr. Molnár Ákos

Szlalom

Koszti Gábor
Glofák Olivér
Rádóczy Barna

RB Utánpótlás

Nagy Kinga
Kósa Dániel
Tölgyesy Csaba

Rb Classic

Gádorfalvi Károly
Papp Zoltán
Gál Tamás

Sport Osztály

Gilicze Noémi
Boér Ágnes
Türkössy Zsolt

V. Kitesurf Magyar Bajnokság

FreeStyle Férfi

Rubesch Gergely
Füredi Balázs
Szaplonczai Mátyás

Freestyle Női

Budai Sarolta
Szőke Beáta

BestStyle

Füredi Balázs

FunStyle

Tancsa Péter
Marton Andris
Póka László

Tancsa Péter
Magyar Kitesurf & Extrémsport Egyesület
elnök
T:0670-2924530
T/Fax: 06-1-7895277
info@kitesurf.hu
www.kitesurf.hu

rrd closeout 468

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:24453

Írd ide az ellenörző számot: