RRD dupla - tripla bag

Cikkek / Technika

Duo-Boards: félig merev és félig felfújható deszka

A szörfösök egyik legnagyobb problémáját - a nagy méretű cuccok cipelését - több gyártó is igyekszik megoldani a felfújható SUP-októl átvett technológiával. Egy korábbi cikkünkben már bemutattuk a piacon is elérhető, siklásra is alkalmas felfújható windsurf deszkákat, a Starboard (Airplane) és az RRD (Airwindsurf) gyárt ilyet. A dropstitch technológia alakítgatásával tényleg jó merevre fújhatóak a deszkák, de azért a végeredmény nem lesz összehasonlítható egyik merev windsurf deszkával sem.

A cuccolás problematikáját igyekszik megoldani a spinloop / frontloop atyja - Cesare Cantigalli -  által képviselt újdonság, a Duo-Boards márkanév alatt futó hybrid deszka, melyben egyesítették a merev és a felfújható deszkák előnyeit. A deszka szó szerint fele-fele arányban merev, és felfújható: a hátsó, sikló felület szendvics-szerkezetű, a deszka orr-része pedig dropstitch-technológián alapul, levegő van benne. Használaton kívüli állapotban tehát simán félbe lehet hajtani, be lehet tenni a 2 hullás amcsi limo hátuljába (persze egy Suzukiba is elfér, csak az nem ilyen elegáns), használat, pontosabban siklás közben pedig szinte csak a hátsó, merev rész ér a vízbe, azaz a menetteljesítményeknél sokkal kevesebb a kompromisszum, és a szkeg rögzítése sem vet fel komolyabb statikai kérdéseket a teljesen felfújható deszkákkal szemben.

A promo-videó beszédes, benne van az említett 2 hullás limó, de vannak benne szép lábak is, ha csak úgy a duo-boards deszka miatt nem néznéd végig az egészet.

 

Neoprene kesztyű

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:38071

Írd ide az ellenörző számot: