Tricktionary III - Minden benne van!

Cikkek / Technika

Levegő VS Hungarocell

Íme néhány deszka, melyekből még a hungarocellt is "kispórolták". Persze ettől olcsóbb nem lett egyik sem, viszont:

1. Könnyebb: A Patrik Formula 4 Airinside

A 90-es években alakult a svájci Airinside cég, mely EPS polisztirol hab mentes deszkákat gyárt. A technológia persze sokaknak megfizethetetlen, az az egyébként nem túl nagy súlykülönbség nem ér meg mindenkinek százezreket. Kis sorozatban most is gyártanak deszkát. Ami viszont érdekes(ebb), hogy már a Patrik Formula 4 deszka is ezzel a technológiával készül, és annak, aki nyerni akar, már lehet hogy megéri a felár - még talán akkor is, ha a szintén svájci tulaj-shaper Patrik Diethelm is azt írja róla, hogy nem olcsó. Alexandre Cousine 2016-ban ilyen deszkával lett formula világbajnok.

A kisebb tömeg miatt a formula deszka shape-je némi fonomhangoláson esett át, ezt a weboldalon részletesen le is írja a shaper.

A deszka leírása a Patrik oldalon >>

2. VAGY Befér az autó csomagtartójába is. - RRD Airwindsurf

A menetteljesítmény terén valószínűleg soha nem lesz a hagyományos "kemény-merev" deszkák szintjén, de praktikusságával nehéz vitatkozni. A piacon (tudomásunk szerint) két gyártó árul freeride szörfözésre (értsd: siklásra papucsokban, trapézzal) tervezett, alkalmas felfújható deszkát.

Az egyik az RRD, aki az Airwindsurf deszkája mellé kis csomagba összehajtható komplett vitorlát is árul - ezt az 5 részbe szedhető árbóccal és a 2 részes bummal érik el.

A deszka:

 

Megrendelhető a Windsurfing.hu webshopból is >>

A vitorla:

 

Megrendelhető a Windsurfing.hu webshopból is >>

3. EZ IS Befér az autó csomagtartójába. - Starbord Airplane

A Starboard kínálatában 2017-ben már második éve szerepel az Airplane. A sorozat már több elemből áll, a deszka 5 méretben kapható, a teljesítmény-orientáltabb deszkák 230 és 242 cm hosszúak, a legnagyobb méretben (290 cm hossz) pedig teljesértékű svertet is találni.

 

A Starboard Airplane 2017 oldala >>

Ötletben tehát nincs hiány. Cuccolás, korai megsiklás probléma ezennel kipipálva. Esetleg a szélcsendes napokra jöhetne valami megoldás!!

 

Neoprene kesztyű

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:33863

Írd ide az ellenörző számot: