Cikkek / Technika

Starboard Airplane - a felfújható freeride deszka

A Starboardnál nem riadnak vissza a kísérletezéstől. Ők tervezték (Jim Drake közreműködésével) a Serenity - gyenge szeles, nem sikló masinát -, ők gyártották az első formula deszkákat, ők alkalmazták először sorozatban a wood-technológiát, és ők tettek full-eva borítást a kezdő deszkákra. Most egy siklásra is alkalmas, felfújható windsurf deszkát dobtak a piacra.

Ennek van pár előnye: a deszka elfér egy hátizsákban, méretéhez képest (a térfogatot nem merték kiírni) könnyű, hiszen nagyrészt levegő van benne, és nem törékeny, mint egy kompozit deszka.

A hátrányokat nem részletezte senki, de azért sejthető, és látszik is: valószínűleg nem siklik úgy, mint egy kompozit deszka, a technológia még nem teszi lehetővé a kisebb vastagságot (dropstitch technológia, mely a SUP deszkákból ismert, a deszka végig vastag), ezért lehet hogy kicsit sok a liter, nem lehet akármilyen formát adni a deszkának, ezért a menetteljesítményei - nagyon valószínű - hogy elmaradnak a kompozit deszkákéhoz képest.

Az ára nagyjából egy wood deszka magasságában van. Kérdéses, hogy sikeres lesz-e, illetve jönnek-e majd később a kínai, olcsóbb utánzatok..

A Starboard hivatalos videója:

Összeszerelés a parton:

 

Lehet tippelgetni, látunk-e majd ilyeneket a Balatonon, sikló szélben..

Neoprene kesztyű

Cimkék

Jim Drake    

Hozzászólások

Ormányos, 2016.04.27 22:55:54

inkább az árboc zsákba tennének lufit :)

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:18113

Írd ide az ellenörző számot: