Tricktionary III - Minden benne van!

Cikkek / Friss hírek

RIP CURL Kupa Magyar bajnoki forduló beszámoló

Alsóörs idén új helyszínként került be a versenynaptárba, a Rip Curl csapat vízitelepén 35 versenyző gyűlt össze pénteken.
A verseny minden szempontból jól vizsgázott, Raceboard, RSX és Tecno osztályoknak a tervezett maximum futamot sikerült megrendezni, és a Formula osztálynak is 5 értékelhető futamot bonyolított le a rendezőség.

A verseny mellett a parton Rip Curl vásár várta az érdeklődőket, pénteken zsíros kenyér parti, szombaton pedig lecsó volt a menü. Egyedül a szombatra meghirdetett optimist derbi maradt el, mert a versenyzők a 4 futam után teljesen kimerültek. Néhány vállalkozó azért a táboros hajókon kivitorlázott az esti órákban…

A versenyen a legnagyobb izgalmat az olimpiai osztályok küzdelme hozta, végül a férfiaknál Sánta Bence, a nőknél Cholnoky Sára nyerte a versenyt. Utóbbi és Detre Dia csatáját Majthényi Szabolcs tizenegyszeres vitorlázó világbajnok úgy kommentálta, hogy ilyen csaták kellenek a versenyzők fejlődéséhez.
Jövőre remélhetőleg újra találkozunk Alsóörsön.

Eredmények >>

Lodi formában - 1. Raceboard

Rajt
 

Magyar Szörf Bajnokság Rip Curl Kupa by Airmovie from Szörftábor.hu on Vimeo.

Neoprene kesztyű

Cimkék

Cholnoky Sára     Detre Diána     formula windsurfing     Raceboard     RS:X     Utassy Loránd    

Hozzászólások

ppappz, 2015.07.15 22:57:40

Sajnos, nem tudok egyetérteni azzal a kijelentéssel, hogy „A verseny minden szempontból jól vizsgázott” Ugyanis a zsűri indokolatlanul erőltetett futamindítást akkor, amikor maximum 1-2 csomós szél lengedezett (5 csomó a széllimit), már három futamot megrendeztek a Raceboard, RSX és Techno osztályoknak. Nemcsak elindították, de látva a siralmas pumpálást, nem is lőtték le a futamot, sőt a pályarövidítést sem alkalmazták. Mi ez, ha nem teljes dilettantizmus. (Arra gondolni sem merek, hogy egyesek, akiknek valamiért további futamszámokra volt szükségük, befolyással éltek a zsűri felé). Az ominózus negyedik futamon, volt, aki a szörfdeszkára feküdve, kézzel, evezgetett a kerülendő pályajelek irányába (persze őt kizárták a versenyből, ahelyett, hogy magát a futamot érvénytelenítették volna). Az ilyen pumpafutamoknak nem szabadna az értékelésre kerülő bajnoki futamok között szerepelni (agyrém, de az éves versenykiírásban is olvasható, hogy a versenyrendező szélerősségtől függetlenül is rendezhet egy szponzorfutamot). A rángatódzó, vitorlát csattogtató szélmentes vízen nyögdécselő szörfös a külső szemlélő számára is visszataszító. Ez lenne a szörfözés? Nem ez a szörfözés megcsúfolása! Örülnék, ha a windsurf, mint ahogy a nevében is rejlik, szeles sport lenne, maradna a hazai versenyek során is.

A versenyek jó hangulatát a hozzáértő, korrekt versenyrendezéssel lehet megalapozni, persze, örülünk a zsíros kenyérnek és a lecsónak is.

HUN10 (Papp Zoltán)

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:34232

Írd ide az ellenörző számot: