Tricktionary III - Minden benne van!

S & S Group Kupa - Agárd - Beszámoló

További képek

Szombaton a 14-22 csomós szél lehetővé tette, hogy a  programot szlalom futamokkal kezdjük. A pöffös, de azért erős szélben sikerült downwind pályát tűzni, amin kis csúszással, délben sikerült ellőni az első rajtot.

A 15 fős mezőnynek 4 futamot sikerült rendezni. A körülmények nehezítették az optimális felszerelés kiválasztását. Akik kisebb vitorlát vagy deszkát választottak, könnyen kijöttek a siklásból, akik nagyobbat, azoknak a ráfújásoknál kellett kapaszkodni. A négy futam alapján három futamgyőzelemmel Varga Gábor magabiztosan nyerte a versenyt. Óriási meglepetésre a szinte folyamatosan sikló 13 éves Geiger Ricsi lett a felnőtteknél a 2 helyezett. Az összesítésben 3. helyen végző Molnár Ákos jól tette hogy a 2. futam után 9.6-ra cserélte a vitorlát, így egyből egy első helyet tudott bezsebelni a kisebb szélben. Cholnoky Sára összesítésben gyönyörű versenyzéssel a 4. míg a lányok közül az első helyen végzett.

Jó volt látni, hogy új, fiatal tehetségek is megjelentek a versenyen. A kora délutáni órákra a szél kissé gyengült, de ahhoz megfelelő volt, hogy pályaversenyt lehessen rendezni az RS:X, a Raceboard, Formula(edzőfutam) és a Bic Techno293 osztályoknak. A kimerült versenyzőinket a gulyás vacsora után Ferenczi Szonja élőzenés koncertje szórakoztatta. Sajnos vasárnapra a szél elfáradt és "kimerült". Az izgatott szélmérések nem mutattak csak 1,5 max. 2 csomós szelet. A parton és vízen szélmentes programokkal készültek a rendezők, nagy sikere volt a trambulin versenynek és a "Herkulesek a vízen" játéknak, ami igazi küzdelmet hozott.

13 órakor indítottuk a SUP versenyeket, amely most is nagy sikert aratott és sok izgalmas pillanatot hozott. Az eredményhirdetésnél a versenyzők a jól megérdemelt érmek mellé a támogatók jóvoltából tárgynyereményeket is kaptak. Gárdony város Polgármestere a verseny legeredményesebb férfi, női, ifjúsági versenyzőjét Gárdony Város Vándorkupájával díjazta. A női kupát Cholnoky Sára, a férfi kupát Varga Gábor, míg az ifjúsági kupát Geiger Ricsi vitte haza.

A verseny hivatalos eredményei >>

Fotók >>
 

shallow rider 468x120

Cimkék

Hozzászólások

Zolee, 2014.07.16 11:36:20

Örülök, hogy ismét verseny volt a Velencei-tavon, de jó lenne, ha a mostani versenybírói hibák nem jönnének elő a jövőbeni futamokon, nevezetesen:
A pályát / bójákat időben fel kell rakni, hogy a futamokat a meghirdetett időben el lehessen indítani, nem pedig egy órás késéssel.
Amennyiben van hangjelzés a versenyeknél, akkor az következetesen legyen mindig használva, ne csak véletlenszerűen
Egy adott futam lelövése legyen független attól a ténytől, hogy melyik szörfös siklik és melyik nem.

vau1111, 2014.07.20 09:55:22

A hivatalos eredményt bővíteni kéne. Nem csak az 1-3 helyezés érdekes szerintem. A képeken egyszerre látható akár 9 versenyző is, az eredménylistában összesen 11 név szerepel, a beszámolóban meg 15 fős mezőnyről olvashatunk. A versenyzőknek is fontos lehet akár utólagosan is, hogy melyik futamon hogy teljesítettek. Plusz külső szemlélőnek komoly információ, hogy mennyire népszerű az adott szakág.

A lista szerint az RS:X és raceboard osztály itthon egyáltalán nem létezik, 1 férfi és 1 női versenyzőnk van!?

Gerisz, 2014.07.20 16:20:19

Az említett hibák egyike sem a versenybírói feladatkör része, hanem a versenyrendezésé.

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:55570

Írd ide az ellenörző számot: