Sapka

Cikkek / Friss hírek

Lendületes kezdés: MSZSZ Balatonfüredi forduló

RS:X szombaton

Formula szombaton

A Magyar Szörf Bajnokság II. fordulóján Balatonfüreden rendkívül kedvező körülmények között tudtak száguldani versenyzőink.

Szombaton 28-34 csomós szélben szinte csak a felnőtt és az ifjúsági válogatott keret versenyzői tudtak végigmenni a pályán, a versenyrendezőség a juniorokat biztonsági okokból nem is engedte vízre szállni. A hölgyeknél Cholnoky Sára, a férfiaknál Gádorfalvi Áron, az ifiknél Nikl András mind a négy erős szeles futamot megnyerték, a Raceboard Classic osztályban Tölgyesy Csaba küzdötte végig, néha igen nagy nehézségek árán a futamokat, ami a végső győzelemhez segítette.
A szlalom és formula osztályoknak hazánkban elég ritkán tudunk versenyt rendezni a speciális feltételek és a hazai inkább gyenge szeles körülmények miatt, ennek ellenére a hétvégén 6 szlalom és 5 formula futamot is lebonyolítottunk. Mindkét osztályban Varga Gábor bizonyult a legjobbnak, meg kell jegyezni, hogy Sánta Bence 16 évesen a 4. helyen végzett a felnőttek között.
A vasárnapi 4-8 csomós szél kedvezett a Raceboard Junioroknak, az U17-es osztályban egy-két 10-11 éves fiatal is megvillantotta szörftudását, de Nikl Bencét nem tudták megközelíteni és végül ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Az amatőrök között Nagy-Pál Levente teljesített a legjobban.
Az elmúlt években rekord futamszámot produkáló bajnoki forduló óvás és sérülés mentesen ért véget, köszönet minden résztvevőnek és szervezőnek a szabályok pontos és precíz betartásáért!

További képek a versenyről a médiatárban >>
Az eredmények letölthetők innen >>

Videók a szlalom rajtokról, bójavételekről:

 

 

MSZSZ

Neoprene kesztyű

Cimkék

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:81948

Írd ide az ellenörző számot: