Cikkek / Friss hírek

Volvo Galéria Windsurf Sebességi Magyar Bajnokság

Tóth Etre és a szakadt vitorlás vitorlás:)

Ifj. Tóth Etre - Airjibe

Volvók kiállítva

A TandTsport bázis

2013 április 27-28. // Velencei tó – Gárdony – Petrocelli Beach

„Hánykódnak a hajók,
Süllyednek a pokolra,
Az árboc és vitorla
Megtörve, tépve lóg”

És valóban komoly gondokkal küszködtek az erős dél-nyugati szélben vitorlázó barátaink.
Hála istennek, parádés szélben került megrendezésre az idei első a magyar bajnoki szörf verseny. Profi és amatőr versenyzők egyaránt nagy elszántsággal szálltak vízre, hogy kiakasszák a max.-sebesség mérésére beállított GPS készülékeket.

Örömmel tapasztaltuk, hogy a vízen és a szárazföldön egyaránt pezsgő versenyláz és hangulat uralkodott, képviseltette magát a hazai szörfös élet meghatározó bázisa.

A verseny névadó főszponzora a Volvo Galéria, aki kiállított autóival már a parton jelezte a sebesség és dinamika központi szerepét ezen a hétvégén, amit csak fokozott a tandtsport által bemutatott Fanatic, North Sails és Point7 szörfdeszka és vitorla kollekció.

Az első versenynapon – szombaton – a 11.00 órakor kiadott rajtolási engedély után több mint 30 versenyző vágott neki a Velencei tó habjainak, hogy a 10 másodperc időtartamra számított legnagyobb végsebességre tegyen szert. Sokat ostromolták a 60km/h végsebességi határ átlépését, de ezen a napon ez senkinek sem sikerült. A profi és amatőr mezőny első napi végeredménye a legjobb három pozícióban a következőképpen alakult:

Profik

1 Tóth Etre 58,708
2 Varga Gábor 58,019
3 Molnár Ákos 57,844

Amatőrök

1 Koppa Pál 58,136
2 Marosi Gábor 55,952
3 Ambrus Ferenc 53,14

A lendületes kezdés után a versenyzők és szurkolók feszülten várták a vasárnap délelőttjét, mivel az előrejelzések erősebb szelet jósoltak erre az időszakra.
A jóslat be is teljesedett, többször söpört végig a tavon kimondottan erős lefújás és ennek megfelelően az eredmények is javultak, azonban a hullámos „choppy” vízen nehéz volt a közel 60km/h sebességgel repülő deszkák kontrollálása, több kimondottan komoly esés fűszerezte a versenyt.

A profik számára egyértelművé vált, hogy az áhított 60km/h végsebesség átlépéséhez minél simább víztükör fellelése szükséges. A mezőny egyre feljebb kreuzolt, abba az irányba ahol a szél megérkezett a tó felszínére. Megkezdődött a titkos nádas öblök és kikötők simavizének beszörfözése, az ott horgászók kimondott bánatára.
Mindeközben a bázis parton pihenőket a freestyle szörfösök szórakoztatták látványos trükkökkel.

A profi és amatőr mezőny második napi végeredménye a legjobb három pozícióban a következőképpen alakult:

Profik

1 Tóth Etre 60,257
2 Glofák Olivér 59,151
3 Varga Gábor 58,019

Amatőrök

1 Koppa Pál 58,136
2 Marosi Gábor 55,952
3 Kis Norbert 54,742

Úgy érezzük igazi szezonnyitó hétvége volt ez a magyar szörfös életben. Szeretnénk még egyszer köszönetet mondani támogatóinknak, elsősorban névadó főszponzorunknak a Volvo Galéria autó szalonnak!

A teljes eredménylista letölthető innen >>

tandtsport windsurfing team

Neoprene kesztyű

Cimkék

speed     Varga Gábor    

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:54244

Írd ide az ellenörző számot: