RRD dupla - tripla bag

Cikkek / Friss hírek

Balatonaliga - beszámoló a hétvégi versenyekről

Szeptember 15-16-án került megrendezésre Balatonaligán a Magyar Szörf Bajnokság utolsó balatoni fordulója. Idén egyedül ezen a versenyen sikerült minden osztályban érvényes futamot rendezni.

A szombati napon 3 futam volt a raceboard pályaversenyzőknek, 4 a formulásoknak és 2 a szlalomosoknak, a versenyrendezőség közel 7 órán keresztül a vízen volt.

Nagy csata alakult ki a junior versenyzők között, végül Sánta Bence lett a hétvége nyertese, akinek a BIC one design deszkája kettétörött a szkegnél, így két futam között deszka cserére szorult, nagy szerencséjére Varsányi Dorka deszkája várta őt a parton.

___ad_zone_4___

Molnár Ákos volt a hétvége legeredményesebb versenyzője, aki magabiztosan nyerte a Formula osztály versenyét, majd mindkét szlalom futamot is.

A szlalomosoknak és a rendezőségnek nem volt könnyű dolga, közel 10-15 rajtolásból sikerült két érvényes futamot megrendezni. A versenyzők örömére ezúttal ‘downwind slalom’ pálya volt a szokásos itthoni ‘nyolcasozás’ helyett.

Az estére is maradt még izgalom bőven, Varga Gábor óvása Koszti Gábor ellen elutasításra került az óvás tárgyaláson, majd jöhetett a jól megérdemelt pörkölt vacsora a Szörf Szövetség jóvoltából. Szlalom kategóriában Koszti Gáboré az ezüst, Varga Gáboré a bronzérem az aligai fordulón.

Vasárnap az előrejelzéseknek megfelelően 3 gyenge szeles futamot sikerült megrendezni, így 6 futam alapján Raceboard Classic osztályban Gádorfalvi Luca nyert, míg RS:X-es nőknél Cholnoky Sára, RS:X férfiaknál Simor Krisztián, és RS:X Ifjúsági osztályban Nikl Andrásé lett az aranyérem.

Olimpikonjaink nem indultak ezen a fordulón egyéb elfoglaltságok miatt.

Sport osztályban is szép mezőny gyűlt össze, Urbán Tibor mögött a Görögországból visszatérő Gilicze Noémi és az élete első versenyén induló Csiszér Réka végzett.

Gratulálunk minden versenyzőnek, jövő hétvégén találkozunk Podersdorfban!

További képek a galériában >>
Az eredmények letöltéséhez kattints ide >>


MSZSZ

shallow rider 468x120

Cimkék

formula windsurfing     Molnár Ákos     Nikl Andris     Raceboard     RS:X     Simor Krisztián     slalom     Utánpótlás     Varga Gábor    

Hozzászólások

isonic, 2012.09.18 15:46:41

Gratula Molnár Ákosnak a jó teljesítményhez! A Didó megilyedt hogy ha fúj a szél akkor a Sasi versenyképesebb, inkább elment félszigetet kerülni apukával, ott nyertek is :)

chubee, 2012.09.19 16:56:19

köszönet a versenyrendezőknek a kitűnő szervezésért és lebonyolításért! örömmel megyünk a következőre, hogy már egy ezüstöt is elhozzunk :-)
és köszi a szélnek hogy fújt !

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:61807

Írd ide az ellenörző számot: