Cikkek / Versenyek

III. Magyar Rip Curl Wave Bajnokság -Prasonisi 2012

Velényi Rudi

Csik Berci

Dattler Bendi

A zsűri

Augusztus 28-án került megrendezésre a harmadik magyar wave bajnokság a görögországi Rodosz szigetén.

Az előrejelzéseknek megfelelően a hét legszelesebb napjára terveztük a verseny lebonyolítását, utolóag megtudtuk, hogy ez a keddi nap volt a nyár legjobb napja, mind szélben, mind hullámokban.

A 8 indulót két csoportba osztotta a rendezőség, sorsolás alapján az első csoportba került Cholnoky Sára, Dattler Bendegúz, Domán Bálint, Pusztai Balázs, míg a másik csoportban Árkovits András, Csík Bertalan, Velényi Rudolf és Wimmer Balázs versenyeztek.
Az előfutamokban láthattuk a legszebb trükkőket a versenyzőktől, Berci stalled forward loopja, valamint Rudi és Bendi gyönyörű hullámlovaglásai voltak a legmeggyőzőbbek, valamint Pusztai Balázs és Domán Bálint is szép loopokat ugrottak.
Mindkét csoportból a legjobb két versenyző jutott tovább a 25 perces előfutamokból. A döntőre beerősödött a szél, a hullámok mérete is fokozatosan nőtt, de a versenyzők nem cseréltek kisebb vitorlára, ekkor már 4,0-4,2 m2 is elegendő lett volna 4,7-5,0 m2 helyett.
A kéttagú zsűrinek, Dobozy Daninak és Szépfy Marcinak nem volt könnyű dolga felállítani a döntő után a sorrendet, de Rudi rutinjának és szép wave ride-jainak, és table topjainak köszönhetően megvédte tavalyi címét, míg a hazai pályán versenyző Bendi a második helyezett lett. Berci idén először jutott a döntőbe, de nem hiába, hiszen övé a bronzérem!

___ad_zone_4___

Egyetlen női induló Cholnoky Sára volt, aki a fiúk között a hatodik helyen zárt.
Gratulálunk a versenyzőknek, és örülünk, hogy idén fiatalok is becsatlakoztak a versenyzésbe, pár év múlva talán leszorítják a rutinos szörfösöket a dobogóról.
Köszönjük a segítséget Szépfy Marcinak, Dobozy Daninak, Szépfy Zsombornak, Bárdos Misónak, Kovács Petinek. Hmarosan videó formájában is megtekinthetitek a veresnyről készült anyagot!

Jövőre ugyanitt, ugyanekkor!


1. Velényi Rudolf
2. Dattler Bendegúz
3. Csik Bertalan
4. Pusztai Balázs
5. Domán Bálint
6. Cholnoky Sára
7. Árkovits András
8. Wimmer Balázs

Alpesi Club


További fotók a Hisurf oldalon >>

Neoprene kesztyű

Cimkék

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:21261

Írd ide az ellenörző számot: