Rodosz 2018

Cikkek / Versenyek

Utolsó főpróba az Olimpia előtt

Június 8.-án véget értek a pályaverseny küzdelmek az olimpiai helyszínen, Weymouthban megrendezett Skandia Sail for Gold Regattán, szombaton zajlottak a Medal Race-ek, sajnos magyar induló nélkül.
Szörfben, RS:X női osztályban Detre Dia (BYC) a 25. helyen zárt, míg Gádorfalvi Áron (BYC) a férfiak közt az előkelő 18. helyet szerezte meg.

A versenyt Áron rendkívül jó formában versenyezte végig, hisz folyamatosan az élmezőnyben szörfözött, az első futamban első, míg a másodikban másodiknak vette az első pályajelet, ami ebben a rendkívül erős mezőnyben bravúros teljesítmény. A kis szélben sajnos eléggé elfáradt és a második kör végére elfogyott az ereje, de így is 10. és 16. helyen futott be, a verseny további futamain is az élmezőnyben volt érdekelt, a két top 10-es helyezése figyelemre méltó és a jövőre nézve biztató, hisz az olimpiáig már csak másfél hónap van hátra. A rosszul sikerült futamokban vagy a svertgumi szakadt le vagy az árbochosszabbító tört ketté...

Dia a verseny folyamán a középmezőnyben ért célba, de 12. futambeli helyezése azért rávilágít arra, hogy sokkal több van még benne. A verseny folyamán 2-3 gyönyörű rajtot is láthattunk tőle.
Az utolsó két napon befújt a 35-45 csomós viharos szél, így a csütörtöki napon, mind a női, mind a férfi mezőnyt menteni kellett, a mezőny 90%-át mentőmotorosokkal kellett visszavinni a kikötőbe, többen az öböl túlsó partján kötöttek ki, de szerencsére senki sem sérült meg. Pénteken az erős szél miatt nem rendeztek futamot.

Az eredmények az alábbi linken láthatók:

http://www.skandiasailforgoldregatta.co.uk/results/index12.html?rnd=123

fényképek: Utassy Loránd

MSZSZ

rrd closeout 468

Cimkék

Detre Diána     Gádorfalvi Áron     Olimpia     RS:X    

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:59394

Írd ide az ellenörző számot: