RRD c80 RDM mast

Cikkek / Versenyek

Weiden - Osztrák Szlalom és Formula bajnokság

Torma Johnny

Koszti Gábor

Sasi + Marco Lang

Október 8-9. között került megrendezésre az Osztrák Formula & Slalom Bajnokság Weidenben. A verseny a Formula futamokkal kezdődött, 4 sikeres futam alapján Markus Pöltenstein lett az osztrák bajnok, míg Molnár Ákos az 5. helyen végzett.

Szombat délután megkezdődtek a szlalom futamok is. A nagy létszámnak köszönhetően (39), két csoportban rajtolt a mezőny, így minden selejtező körből a legjobb 10 jutott be a döntőbe. Az első nap után a magyarok közül Torma János ( HUN-1111) a 6. helyen állt, míg én (Cholnoky Sára, HUN-119) a 9. helyen várhattam a második versenynapot. Koszti Gábornak (HUN-90) nem sikerült szerencsésen az első nap, ugyanis eltörött a boomja, így sajnos nem tudott végigmenni az első selejtező futamban.

Vasárnap azonban szép versenyzés után, egy futamgyőzelemmel, a kíváló 4. helyen zárt, legjobb magyarként. Ezúton is gratulálok neki! Markus Pöltenstein a Formula Bajnoki cím mellé a Slalomot is bezsebelte, míg a második Chris Pressler (ő egyébként a continentseven.com oldal egyik szerkesztője) és a harmadik Marco Lang lett.

A széllel nagy szerencsénk volt, mindkét nap kiváló szél fújt, de nem volt könnyű a felszerelés választás, mivel a zivatarokkal gyakran változott a szél erőssége. Az utolsó futamokra már elég stabilan fújt a szél, a fiúk 7,0 körüli vitorlákkal versenyeztek, míg én az 5,5 mellett döntöttem. Az utolsó futamban Torma Johny és Matthias Höller összeütköztek, így Johnynak nem volt lehetősége javítani a verseny végére, egy 10. hellyel és monoklival térhetett haza. Jobbulást! Harmadik magyarként a 16. helyen végeztem Varga Attila előtt. A 11 magyar és 21 osztrák versenyző mellett olaszok, szlovénok, szlovákok és csehek is részt vettek a rangos eseményen. A rendezésre nem lehetett panasza senkinek, köszönjük Lodinak a remek rendezést, jövőre reméljük egy kicsit melegebb időben versenyezhetünk, ugyanis a verseny végére lefagytak a végtagjaink.

További infó: www.windsurfingaustria.at

Eredmények >>

Fotók: Utassy Loránd

További fotók: médiatár >>

Szöveg: Cholnoky Sára

Neoprene kesztyű

Cimkék

Cholnoky Sára     Koszti Gábor     slalom     Utassy Loránd    

Hozzászólok

Nem vagy bejelentkezve, ezért hozzászólásod csak moderálás után fog megjelenni.


Kép:72478

Írd ide az ellenörző számot: