Tricktionary III - Minden benne van!

Windsurfing.hu Fórum

jibe tanulás

Beküldő: KBandi, - 2010-01-23 14:26   Válasz
* Sebesség!!! Ha rendes sikló jibeot akarsz akkor a lehető legnagyobb sebességgel kell belemenni. Mielőtt bármit is elkezdesz (!), ejts le 3/4 szélbe, várd meg míg maximumra begyorsul. Igen, sok magasságot fogsz veszíteni, ez ezzel jár.
* Átfogás. Mielőtt kiakasztas: hátsó kézzel fogj hátra rendesen, így fogsz tudni végig kapaszkodni.
Eddig volt az előkészület, ez nagyon fontos.

Jibe közben: tartsd íven a deszkát! Érezni fogod, ne döntsd túl, mert megakad az ív.

Érdemes első kéz nyújtva, hátsó hajlítva.

Arról meg megoszlanak a vélemények, hogy menetirányhoz képest mennyire döntöm hátra a vitorlát, hogy előbb lépek át és aztán forgatom, vagy fordítva.

Viszont forgatásnál segít ha menetirányba nézel, nem a vitorlát.

Ajánlom Jem Hall: Beginner to Winner DVD-jét ha tudsz angolul.

Speed is your friend!!!
Beküldő: abi01, - 2009-09-03 15:23   Válasz
Köszi meg fogom próbálni
Beküldő: abi01, - 2009-09-03 11:32   Válasz
Szia!

Elso korben gyakorold kis szelben. csak ott nincs trapez ki be akasztas es papucsolas.
A jibe-nak tobb verzioja van. Talan a legalapabb az amikor kinezel egy megfelelo teruletet, leejtessz ugy, hogy a deszka szel alatti oldalat kezded terhelni kozben kiakasztod a trapezkotelet a hatso papucsbol is kilepsz es a labaddal a ket papucs koze, a deszka felezovonalan a szel aloli resz fele lepsz. Amikor mar erosen 3/4 illetve hatszel fele kozeledsz ( elso labad meg mindig a papucsban legyel) a terhelest tovabbra is meghagyod a labad behajlitod kisse hogy a sulypontod lejjebb keruljon es a vitorlan szelesebbre fogva koveted a mozgast ugy, hogy maradjon mindig azonos huzoero a vitorlaban. Ezt kell addig folytatni mig el nem ered az uj iranyt. Ekkor kilepsz az elso papucsbol is es belepsz a regi hatso labaddal az elso papucsba. A boom vege most a deszka orra fele nez. Ha meg mindig siklassz akkor forditsd at a vitorlat, lepj be a hatso papucsba is es akaszd ujra be a trapezkotelet es csak csussz :)

jo gyakorlast. Ha tudod szerezd be a Tricktionaryt ott kepekkel illusztralva van az esemeny, vagy szinten jo a Szellovaglas c. konyv.
Dobj meg egy emaillel!

Udv
Beküldő: abi01, - 2009-09-02 15:44   Válasz
Aloha! Probálkozok megtanulni a jibe-t, de nem akar sikerülni. Igazából már az elején megakadok. Kilépek a papucsból elkezd kanyarodni a deszka, majd több szél jön a vitorlába és vége is nem jutok tovább. Légyszi segítsetek bármilyen tippet, trükköt szivesen kipróbálok, mert meg szeretném tanulni. Köszi előre is.