aeron vgrip hybrid

Windsurfing.hu Fórum

vitorla vásárlás

Beküldő: bigapo, - 2007-12-17 16:55   Válasz
köszönöm a segitséged valószínü az ezzy freeride vitorláját választom egy jó árbóccal és egy bumm-mal a vásárlás ügyében majd kereslekÍ.
Csordás László alias bázz
Beküldő: Takács Máté, - 2007-12-17 15:44   Válasz
Bocs újraolvastam, lehet hogy félreérthető.
Manőverezhetőségben és kezelhetőségben a camberek hiánya miatt a freeride vitorlák a jobbak!
Matto - Windsurfing.hu
Beküldő: Takács Máté, - 2007-12-17 15:42   Válasz
Szia

Két dologtól függ:
1. tudásszint
2. mit szeretnél :)

1.: ha biztosan mennek a fordulók, és ennél fontosabb, hogy jól megy a wasserstart mély vízből, akkor válassz csak camberes vitorlát. Mivel a camberes vitorla eleve nehezebb valamivel, illetve vastagabb az árboczsákja, ezért nehezebben kezelhető. Ha vízbe estél és még nem rutinosak a mozdulataid, melyekkel felkészülsz a wasserstartra, akkor szenvedni fogsz a camberes vitorlával, hiszen nehéz lesz mozgatni a vízzel teli árboczsákkal együtt a vitorlát.
2. Mit szeretnél?
A camberes vitorlák előnye hogy igen stabil a profiljuk, bőven túl tudod őket vitorlázni és gyorsak.
A nem camberes vitorlák is eléggé fejlettek már, ha jól vannak beállítva (bár ez minden vitorlánál fontos) akkor azok is túlvitorlázhatók, bár nem olyan mértékben mint a camberes változataik.
Nem biztos hogy éreznéd a sebességbeli különbséget, ellenben a manőverezhetőségbeli, kezelhetőségbeli előnyöket annál inkább.
Az Ezzy egyébként az ilyen dilemmák feloldására úgy találta ki az Infinity camberes vitorláját, hogy annak ki lehet szedni a camberét és anélkül is lehet használni. Ha viszont eldöntötted hogy camber nélküli freeride vitorlát választanál, akkor inkább a freeride-ot ajanlom (ha az Ezzynél maradunk).
Remélem segítettem


Matto - Windsurfing.hu
Beküldő: bigapo, - 2007-12-17 12:01   Válasz
az lenne a kérdésem hogy camberes vagy camber nélküli freeride vitorlát vásároljak
a szörföm 140 literes Hifly free tipusu
az egyik vitorlám 4.7 m2 a másik 6.1 m2 a vásárlandó 7.5 m2-es ezzy vagy nasch vagy northsailss melyiket és mijen tipusut vásároljak előre is köszi
Csordás László alias bázz