RRD dupla - tripla bag

Windsurfing.hu Fórum

Kezdôknek.

Beküldő: Dude, - 2017-10-15 20:20   Válasz
Szerintem inkább megéri egyszer lemenni Balatonra, vagy akár Fertőre, mint 5X Gárdonyba vagy a Lupára. Sokkal többet tudsz fejlődni normális szélben, arról nem beszélve, hogy az élvezeti faktort nemigen tudod összehasonlítani :) Ez igaz az esetek 90%-ára (kivéve a DNY-i Gárdonyt).
Beküldő: jezypeti, - 2017-10-10 17:36   Válasz
Köszönöm a segítséget. Sajnos a fb oldaluktól is valami hasonló benyomásom támadt...
Esetleg van valami tipp, hogy melyik spot lehet Váchoz a legközelebb?
Gárdony?
Beküldő: Takács Máté, - 2017-10-08 23:14   Válasz
Szia
Sajnos a Lupa most már nagyon körülményes. Kevés a hely, sok a belépő.. Még a fullextrás strandolás előtt sem a top windsurf spot volt, de most már így sajnos megéri máshova menni. Szerintem.
Beküldő: jezypeti, - 2017-10-06 15:20   Válasz
Sziasztok
idén nyyáron kezdtem ismerkedni a sporttal és nagyon megtetszett. Annyira hogy vásároltam magamnak egy kezdő deszkát és mivel kicsit későn kezdtem, egy neoprén ruhát.
Hozzám legközelebb a Lupa tó lenne, azonban még soha nem voltam ott. A kérdésem a következő lenne, érdemes-e kezdőként oda mennem, illetve kell-e ilyenkor fizetni? Saját cuccal is lehet próbálkozni?
Üdv
Beküldő: Takács Máté, - 2017-09-17 09:04   Válasz
Szia
Mindegyik zippzáros, nem fontos hogy a zippzár elöl legyen..
Kérdés az, hogy milyen környezetben szeretnéd használni? Évszak, helyszín?
Beküldő: Pitta, - 2017-09-09 18:44   Válasz
Sziasztok.
Szeretnék egy hosszú neoprén ruhát vásárolni. Utánnaolvastam hogy a varrás tipusára kell figyelni. És ha cipzáros akkor az elöl legyen. Biztos rengeteg fajta kapható, van esetleg valami bevált és népszerű tipus amivel nem lehet melléfogni.
Beküldő: Pitta, - 2017-08-29 09:59   Válasz
Köszönöm a vàlaszt Zolee.
Azt talàltam ki ,hogy ha szeptember végen haza megyek egy hétre.
Abban a hétben még kölcsönzök és ha utànna még mindig tetszik a dolog, akkor télen vehetek felszerelést jòval òlcsòbban.
Üdv Istvàn.

Beküldő: Zolee, - 2017-08-28 07:38   Válasz
A vitorla legyen szintén freeride és mondjuk 6m2. Aztán majd upgrade..
Beküldő: Zolee, - 2017-08-28 07:35   Válasz
Szia,
Amíg bérelsz addig nincs macera a pakolással, szereléssel.Hátránya a bérlésnek: nem biztos hogy van az a cucc, ami neked jó.
Ha vásárolsz:
Szerintem amíg nem siklasz bepapucsolva, beakasztva a trapézzal addig egy freeride / kezdő deszka kell. Majd ha ez megy akkor választhatsz stílust (freeride, szlalom, wave, freerace, freestyle, freemove, formula, foiler stb). Szóval ha még nem siklasz akkor egy olyan deszkával jársz legjobban, amivel a siklást a legkönnyebben elsajátíthatod. Literben olyan 160 körül javaslok és minnél szélesebbet 75 és 90 cm között. A legjobban egy centrálszkeges deszkával jársz jól nagyon sok papucsállítási lehetőséggel. Ezt fogod tudni a legtovább használni. Ilyen típus pl a Tabou coolrider vagy Starboard Go, de lehet hogy vannak még más márkájú ilyen deszkák is. Régi matuzsálemeket ne vegyél, ezeken nehezebben tanulsz.
Ha már siklasz, akkor a fenti irányzatokból választhatsz, de ha még nem tudod, akkor mondjuk freeride. Aztán ha kinövöd, akkor eladod.

Aloha - Viel Spass! Üdv MrenaZoli
Beküldő: Pitta, - 2017-08-27 13:12   Válasz
Sziasztok.
Istvàn vagyok.
Idén kezdtem a windsurföt, idàig kb 6òràt voltam vizen, tudok fordulni, az utolsò két hàrom òràban màr nem is voltam sokat a vízben. Szòval meg volt sikerélmény. Gondoltam vennék egy kezdô felszerelést kb 150,000körül. Akitôl béreltem azt mondta , hogy inkàbb még béreljek tôlle vagy màsfél évig és utànna el tudom dönteni milyen irànyba menjek , milyen felszerelést vegyek. 3500/òràs kölcsönzéssel hamar összejön egy olcsòbb kezdô cucc. Igaz az én esetemben nem biztos mert németorszàgban dolgozok. Négy hét kint egy hét otthon, ebbôl kb 15-20òràt tudok vizen tölteni. Ebben szeretnék segítséget kérni. Azt mondjàk németbe is lehet jò àron venni hasznàlt cuccot, de sajnos még nem értek hozzà.
Egyébként 81 kilò vagyok és 39 éves. Ha jòl tudom nekem 130 literrel kell szàmolnom. A velencei tavon kezdtem a gyakorlàst, és ott is fogom folytatni. Lehetôség szerint szívesen meghalgatnàk pàr jòtanàcsot a vízparton, egy tapasztalt sporttàrstòl. Elôre is köszönöm a vàlaszokat.