RRD dupla - tripla bag

Windsurfing.hu Fórum

Elérhető szörfhelyek Budáról

Beküldő: bogbog, - 2007-08-22 14:06   Válasz
Köszi szépen az infót, így már biztos odatalálok! :)

Jó szelet,
Bogi
Beküldő: vau1111, - 2007-08-17 12:04   Válasz
Hali,

Biatorbágy mellett azt hiszem nem nagyon örülnek a szörfösöknek. A tó jó lenne, de talán magántulajdon egy része, vagy valami hasonló. Télen a korizást engedik tudtommal.

Lupa tó:
Mész a Szentendrei úton kifelé (11-es út), elhagyod Békásmegyert, elérsz egy nagy körforgalom-szerű izét (Omszk-park, Cora, Brico, Metro,stb., ha minden igaz, ide fog bejönni az M0 híd). Mész tovább egyenesen Szentendre felé még pár 100 métert, és a Metro felé letérsz az útról jobbra. Innentől átmész két kisebb körforgalmon (a 2. a Metro bejárat) egyenesen, majd ezekután az első leágazásnál balra fordulsz. Itt egy ideig aszfaltos de rossz minőségű út visz a Dunával párhuzamosan (a Duna itt még nem látszik, jobbra szép nagy mező), majd elérsz egy kerítésig/kapuig. A kapu előtt elfordulsz jobbra (a behajtani tilos táblát hagyd figyelmen kívül), és mész a töltésen tovább (nagyon rossz minőségű aszfalt út). A töltésről majd balra kell letérni földútra, és a legészakibb tó ÉK-i csücske a leggyakoribb indulóhely, bár én pl. a keleti oldal közepéről szoktam indulni. Én a letérést csak a tó északi csücskénél szoktam megejteni, itt oldalt balra van valami oszlop az út mellett. Mások jóval hamarabb letérnek, igazából minden út egy helyre vezet, csak a minőség kérdéses.

A szél általában pöffös, a víz sima, hosszban is elég nagyot lehet menni. Széljelentés pl. ferto.sopron.hu, ha ez 28-30 km/h-t ír, 7-es vitorlával már biztos tudsz menni. 35-el 6-os, 40-el tuti 5-ös vitorla kell. Ha 20-25-öket ír, max. kisszelezni elég (vagy 12-es formula...).
Beküldő: bogbog, - 2007-08-16 13:16   Válasz
Köszi szépen, csak hat, ize, biztos tudatlan vagyok, de most akkor ez hol van? Annyit talaltam, hogy Lupasziget, de az a Dunan van, arra gondoltal?

A terkeprol nezve lattam tavakat Törökbálint, Biatorbágy, Bicske mellett, ezeken lehet szörfözni? Valaki próbálkozott már?

Elore is koszi,
Bogi
Beküldő: Takács Máté, - 2007-08-15 22:46   Válasz
Hello, Sokan járnak a Luppára, nekem nem jön be, de sokan istenítik:) Az Omszki tó mellett van.
Matto - Windsurfing.hu
Beküldő: bogbog, - 2007-08-15 19:37   Válasz
Sziasztok!
Most költöztünk Budára és szeretném tudni hova lehet/érdemes menni szörfözni. A Velencei tó meg a Balaton az egyértelmű, de ha van közelebb kisebb spot arról is jó volna tudni.

Köszi,
Bog