aeron vgrip hybrid

Windsurfing.hu Fórum

ÁTSZÖRFÖZTEK A VITORLÁN

2013-12-14 01:20   Válasz
Mint megtudtam az itt fórumozók nem feltétlen olvassák a Gárdony Riders fórumot is, ezért az itt fórumozókat is tájékoztatom a vitorla ügy el rendeződött,Norbi közvetítésével(kiváló diplomata).A szét kaszált vitorlát szintén Norbi közvetítésével juttattam el Deák Endrének.
A cselekmények idő sorrendjében minden elismerésem és köszönetem:
Kulcsár Ivánnak
Zádor Gyurinak
Kis Norbinak
Köszönöm mind három sporttárs türelmes közbenjárását,és örülök,hogy ilyen sporttársaim és barátaim vannak akik ha kell segítenek.

Egyébként én ott a helyszínen megpróbáltam lerendezni,megoldani az ügyet de Endre ebbe egyáltalán semmire nem volt hajlandó a kiabáláson kívül.A baj ott kezdődött
Endre a parton levőket nézte,hogy hányan nézik az ő"frankó siklását" mikor visszanézett a haladás irányába már két méterre volt a vitorlától!
Remélem ilyen ügye soha senkinek nem lesz,mert mi,szörfösök vagyunk.

Minden fórumozónak köszönöm a részvételt és a hozzászólást,úgy gondolom az esetből mindannyian sokat tanulhattunk.............!

Kívánok mindenkinek szép napot és jó szelet!

KELLEMES ÜNNEPEKET
Beküldő: Takács Máté, - 2013-12-05 21:23   Válasz
:) Ez természetes hiszen szörfösről volt szó. Vaunak kiteossal volt afférja. A kiteosoknak üzenem hogy ezt csak viccnek szántam!! ;)
Beküldő: kulcsi, - 2013-12-05 07:18   Válasz
rendeződött
Beküldő: kulcsi, - 2013-12-05 07:17   Válasz
ugy fair a dolog, hogy bejelentsem rendeződöt az ügy,kifizették a vitorlát
Beküldő: kulcsi, - 2013-11-27 21:49   Válasz
eltellt az 5. hét is
Beküldő: kulcsi, - 2013-11-21 13:33   Válasz
bocs, de aki 5 hétig nem fizet, az elég messze van a becsületestől,itt pont ez a baj
Beküldő: kulcsi, - 2013-11-21 13:32   Válasz
nincs telefonszámunk, csak azt tudjuk, hogy Gárdonyban a Varsában tárol, de eddig nem jelent meg a helyszinen
Beküldő: vau1111, - 2013-11-20 16:18   Válasz
Már ezer bocs, de rossz a hozzáállásod/tok. A károkozó NEM FOG felhívni, ez tuti biztos! Még ha nagyon becsületes, és csak félig van meggyőződve arról, hogy nem ő a hibás, nem fog magának problémát okozni. És mint írtad, ott helyben arról volt meggyőződve, hogy a másik sporttárs hibázott.

Egyszóval ha az ismerősöd akar valamit, emelje fel a telefont, hívja fel az illetőt, és beszéljék meg. Bár mint korábban is írtam, minél több idő telik el, annál reménytelenebb az eset. SZVSZ ez már bukta.
Beküldő: kulcsi, - 2013-11-20 13:45   Válasz
az 5. hét is lecsorgott, fiúúúúk mit tesz a közösség??????
Beküldő: kulcsi, - 2013-11-12 08:54   Válasz
4 hét tellt el és még a telefont se emelte fel. hát ilyen a mai magyar valóság.
Beküldő: Zolee, - 2013-11-07 14:48   Válasz
Talán itt egy jogásznak kellene megszólalni (én nem vagyok az), de azért az a gondolatom, hogy mi van akkor, ha az a vitorla nem vitorla, hanem mondjuk egy fürdőző (vagy egy másik szörfös) és mondjuk komoly sérüléssel viszik kórházba a baleset után. Nem hiszem, hogy megúszná a "gázoló" büntetés nélkül. Az elkövető számára talán egy mentség lehet, hogy a fürdőző ténylegesen nem volt látható, mert pl. már régebb óta a víz alatt „úszott”. Ez azért egy elég extrém helyzet, nem?
Az elmondottakból kiderül, hogy a vitorla a köveknél volt a vízen, ahol normális jelenség a vitorla rövid ideig történő otthagyása. Erre számítani kell mindenkinek! Egy vitorla az általában látható a vízen, főleg, ha azt nemrég tették le, ezért a gázolónak észre kellett volna vennie, ha figyel. Ráadásul a partnál nem illő száguldozni, mert a baleset kockázata nagy. Mivel a pontos körülményeket nem ismerjük és ma már talán nem is igazolhatóak. így én minimum az 50%-ra szavaznék. Felmentheti a gázolót, ha a vitorla ténylegesen nem volt látható, de ezt szerintem már soha nem tudjuk meg.
Azért ne menjen el Gárdonytól a kedvetek: én itt szörfözöm és nem keveset, de szerintem nem jellemző a partnál a sokáig vízben hagyott vitorla, és nem nagyon láttam közvetlenül a part mentén siklást sem. Talán azért sem, mert nagyon sekély a víz.
Beküldő: vau1111, - 2013-11-06 20:39   Válasz
Szerintem már nehéz lesz. Az ilyet azonnal, helyben kell intézni, helyben kell megbeszélni, és a kártérítést AZONNAL ki kell fizettetni. 2 és fél hét után az illető simán meg fogja magyarázni, hogy nem ő a hibás.

Ha jól hallottam ez Gárdonyban volt, na ott látható "érdekes" hozzáállás minden oldalról. Egyrészt sokan semennyire sem figyelnek, másrészt viszont van aki tényleg akár 10 percre is gazdátlanul bennthagyja a felszerelését. Mivel nem láttam az esetet, igazságot nem osztok (meg nem is tudnék...). Valószínűleg a javítási költség felezése lenne a mindkét fél számára elfogadható kompromisszum.

Hogy miért kell azonnal tisztázni és fizettetni? Pár éve Sóstón egy kite-os ripityára törte a parton levő felszerelésemen a bumomat. A kite-os éppen félholt volt amikor megkérdeztem, hogy ezt kifizeti-e. Mondta igen, de az ernyő tulajdonosa ragaszkodott hozzá, hogy majd ő kifizeti, a kite-os nem tehet rőla. Rendben, telefonszám, megveszem a bumot, és jelzem neki hogy mennyi volt. Na mindketten 1 héten belül elszeleltek külföldre kite-ozni, és azóta is várom hogy a lelkiismeret majd megszólal bennük...
Beküldő: Takács Máté, - 2013-11-06 18:06   Válasz
Megpróbálnám az ügyet tisztázni az illetékes szörfössel :) Amúgy érdekes a szitu. Egy 8.5 m2-es vitorlát nem észrevenni, háát...
Beküldő: kulcsi, - 2013-11-06 13:13   Válasz
eltellt 2 hét meg egy darab és még egy telefonhivás se volt. Te mit tennél a károsult helyében?
Beküldő: kulcsi, - 2013-10-18 07:02   Válasz
Mindig azt hallottam és láttam az szörfoktatásnál, hogy előszőr tedd vizre a vitorládat, utána a deszkát és kifelé forditva előszőr vidd ki a deszkát és utána a vitorlát.
Tegnap egy ismerősöm is igy cselekedett, kihozta a deszkáját a brutál szélben és fordult volna vissza a 8,5 nm-es nagy vitorlájáért, amikor a part mellett (a vitorla vége érte a köveket) egyszerüen átszörföztek az egy éve vett vitorláján és kettévágták azt.Az illető nem ma kezdte a szörfözést. Az egészben az volt a hab a tortán, hogy leorditotta az ismerősőm fejéről a hajat, hogy hogyan lehet ilyen felelőtlenül a vitorlát "őrizetlenül" a vizben hagyni, majdnem eltörte miatta szkegjét. Szó se volt arról, hogy ő mit keresett negyvennel a part mellett és mit is térithetne meg a kárból.
Szerintetek ilyenkor mit lehet csinálni ill mit kellene tenni?