aeron vgrip hybrid

Windsurfing.hu Fórum

Hajózási Szabályzat

Beküldő: Balázs74, - 2012-02-15 20:01   Válasz
L-B-L futam illegál:)))

Előzmény: Matto Beküldve - 2012-02-15 18:54
Beküldő: Takács Máté, - 2012-02-15 18:54   Válasz
Hi
legyen RIP nelkul!
Katamaránnal sem lehet átmenni. Ezért duplán érdekel..
Majd szezonnyitókor megbeszéljük.
Addig fűzd a Kaposvári crew-t!


Előzmény: Balázs74 Beküldve - 2012-02-15 18:18
Beküldő: Balázs74, - 2012-02-15 18:18   Válasz
Alapíthatnánk mar egy Sportegyesülete Fonyód-ligeten.
Ezzel az új hajózási szabályzatból adódó problémát meg is oldanánk !
Tizenöten biztosan lennénk .
Minden évben rendezhetnénk egy Liget-Badacsony-Liget napot.
Lehetne R.I.P HUN911 néven ,remélem minden Ligeti- Loco érti kire gondolok
Beküldő: Takács Máté, - 2012-02-07 15:52   Válasz
2012.január 1.től új hajózási szabályzat lépett életbe. Néhány kiragadott részlet, ami a szörfösöket érintheti:

9.12 cikk: Vitorlás vízi sporteszköz
a) a Beaufort-skála szerinti 6. fokozatot el nem érõ szélnél a parttól számított legfeljebb 1500 m,
b) a Beaufort-skála szerinti 6. fokozatot elérõ, de a 8 fokozatot el nem érõ szél esetén a parttól számított legfeljebb 200 m széles vízterületen – kivéve a kijelölt fürdõhely területét – közlekedhet,
c) a Beaufort-skála szerinti 8. fokozatot elérõ vagy azt meghaladó szél esetében – a szükséghelyzet kivételével – nem közlekedhet.

EZ ÚJ: - szervezett oktatás, gyakorlás (edzés) és verseny sportegyesületi igazolvánnyal rendelkezõ résztvevõi – az illetékes országos sportági szakszövetség által szabályozott és a vízirendészet rendõri szerve által jóváhagyott, a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenõ Hivatalos Értesítõben közzétett biztonsági szabályban, továbbá jogszabályban elõírt egyéb feltételek mellett – mentesülnek az 1. és a 4. bekezdésben foglalt korlátozások alól. Az elsõ mondatban meghatározottakon túl a vitorlás csónakkal való szervezett oktatás, gyakorlás (edzés) és verseny sportegyesületi igazolvánnyal rendelkezõ résztvevõi – az illetékes országos sportági szakszövetség által szabályozott és a vízirendészet rendõri szerve által jóváhagyott, a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenõ Hivatalos Értesítõben közzétett biztonsági szabályban, továbbá jogszabályban elõírt egyéb feltételek mellett – a 2. és a 3. bekezdésben foglalt korlátozások alól is mentesülnek.

4.07 cikk – A csónak és a vízi sporteszköz használata Vízen levõ (közlekedõ vagy veszteglõ) csónakban tartózkodó úszni nem tudó, valamint 14 évnél fiatalabb személy, továbbá vízi sporteszközön közlekedõ minden személy köteles mentõmellényt viselni.

3.03 cikk – Csónak, vízi sporteszköz és kishajó közlekedése

10. Vízben tartózkodó személyt – a mentés esetét kivéve –
a) a vitorlával haladó kishajóval, csónakkal és vízi sporteszközzel, valamint a nem vitorlával és nem gépi erõvel haladó csónakkal legalább 10 m,
b) motorcsónakkal, motoros vízi sporteszközzel és kisgéphajóval, valamint a nem vitorlával és nem gépi erõvel haladó vízi sporteszközzel legkevesebb 30 m távolságban úgy kell kikerülni, hogy az a vízijármû és a közelebbi part vagy az õt kísérõ vízijármû között maradjon. A vízben tartózkodót a vízijármû közeledésére – szükség esetén – kiáltással is figyelmeztetni kell és a vízijármû sebességét olyan mértékre kell csökkenteni, hogy az ne okozzon hullámzást a vízben tartózkodó közelében.

A teljes dokumentum letölthető innen >> http://www.windsurfing.hu/association/dokumentumok/HSZ.pdf